Prestashop se extinde în România și depășește pragul de 6.500 de magazine online active

Andrei Zamfirescu. FOTO Lighthouse PR

PrestaShop, platformă de comerț electronic aflată în top 3 la nivel global, a depășit pragul de 6.500 de magazine online active, în România, și decide să-și extindă activitatea locală prin desemnarea unui Country Developer. În 2021, PrestaShop a înregistrat rezultate fără precedent, cu o creștere a veniturilor de 40%, sprijinite de dublarea numărului de angajați ai companiei. Totodată, valoarea vânzărilor generate de cei 300.000 de comercianți ai săi a fost de 24 de miliarde de euro.

PrestaShop este cea mai utilizată soluție de e-commerce în Europa și America Latină. Începând din 2021, compania a intrat în portofoliul grupului italian MBE, cu scopul ca împreună să devină principala soluție de comerț, logistică și curierat pentru magazinele online din întreaga lume. Platforma de tranzacții comerciale MBE Worldwide (www.mbecorporate.com) se bazează pe 3.150 de centre de soluții pentru afaceri, în 52 de țări. În 2022, MBE și PrestaShop au facilitat comerțul pentru peste 1 milion de clienți din întreaga lume.

Cu operațiuni în România încă din 2008, PrestaShop a decis să-și extindă prezența locală în vara anului trecut, prin numirea lui Andrei Zamfirescu în poziția de Country Developer. Andrei deține o experiență vastă în comerțul online și în logistică, unde vreme de 14 ani a deținut poziții de top management.

„Alături de puternicul nostru partener MBE și de vasta noastră comunitate de membri, dorim să ne consolidăm poziția de one-stop-shop pentru nevoile retailerilor români. Crescând organic și continuu în fiecare an, piața de e-commerce din România este un teren fertil pentru cei care doresc să-și consolideze și să-și extindă afacerile. Pandemia cu toate limitările ei a fost pentru PrestaShop un impuls pentru a deveni partenerul de încredere al comercianților online din România. PrestaShop dorește să ajungă la peste 10.000 de magazine active în următorii 3 ani, în România, să-și extindă echipa locală și să aducă multiple soluții personalizate de comerț online, plăți și curierat”, spune Andrei Zamfirescu, Country Developer PrestaShop în România.

PrestaShop este recunoscută ca fiind una dintre cele mai cuprinzătoare și mai ușor de utilizat soluții de comerț electronic disponibile la nivel mondial. Ea oferă flexibilitatea de a adapta un magazin online la nevoile specifice ale fiecărui comerciant, în loc să impună o abordare unică pentru toți.

Grație PrestaShop Essentials, o suită de funcționalități (addons) absolut necesare pentru a dezvolta un magazin online, și soluțiile oferite de PrestaShop Hosting, gestionarea unui magazin online la scară mare devine extrem de ușoară, cu posibilități infinite de diferențiere. Acestea au fost dezvoltate pentru a crește exponențial vânzările și profitabilitatea afacerii.

Platforma are peste 150 de parteneri la nivel mondial și la nivel local, precum easySales și Aqurate, și un portofoliu amplu de aplicații de top. Înființată în 2007, la Paris, PrestaShop permite companiilor să își creeze, gestioneze și dezvolte propriul site de comerț electronic. Platforma se bazează pe un software cu sursă deschisă (open source) și îmbunătățit cu aplicații dezvoltate în parteneriat cu actori cheie din acest sector, precum PayPal, Meta, Google etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*