Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Mugur Isărescu

Mugur Isărescu și Nicolae Ciucă. FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a avut, vineri, 9 decembrie, o întrevedere cu Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Întâlnirea a avut loc pentru consolidarea dialogului instituțional și a vizat discutarea principalelor evoluții și provocări din economia României și mediul financiar, în contextul actual al revenirii economice, al crizei energetice și al nevoii de a elabora un buget solid și credibil pentru 2022, care să ofere încredere mediului investițional și să susțină stabilitatea financiară de care România are nevoie în perioada următoare.

Este prima întrevedere a premierului cu Guvernatorul BNR, la discuții fiind invitat să participe și consilierul prezidențial pe probleme economice, Cosmin Marinescu.

În cadrul întâlnirii, a fost subliniată nevoia unui dialog instituțional eficient, prin implicarea convergentă a autorităților statale, fiind trecute în revistă totodată și principalele provocări cu care ne confruntăm în prezent, cum ar fi nevoia de creștere a capacității administrative în privința absorbției fondurilor europene, atât cele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și în programele operaționale.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*