Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu autorităţile de management și ministerele de resort pe tema gestionării absorbției fondurilor europene

Nicolae Ciucă. FOTO Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, la sediul Guvernului, o reuniune de lucru cu Autoritățile de Management și miniștrii de resort. La discuții au participat Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, secretari de stat și directori generali/reprezentanți ai AM-urilor.

Principalele teme abordate au fost legate de stadiul implementării Cadrului Financiar Multianual 2014-2020, stadiul pregătirii perioadei de programare 2021-2027 și Programul Național de Redresare și Reziliență.

Premierul a subliniat nevoia de a lua toate măsurile necesare pentru a absorbi cele peste 80 de miliarde de euro pe care România le are la dispoziție din cele trei resurse europene.

Prioritare în acest sens vor fi punerea în stare de operativitate a Autorităților de Management și activarea responsabililor de reforme din structurile guvernamentale și a mecanismelor de lucru.

În cadrul reuniunii, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut un set de propuneri pentru sprijinirea beneficiarilor și recuperarea ritmului de absorbție din fondurile rămase din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, precum și simplificarea procedurilor și reducerea birocrației, alături de preluarea modelelor de succes din alte state europene. A fost subliniată, totodată, importanța proiectelor cu fonduri europene pentru dezvoltarea economiei României și nevoia ca beneficiarii să fie consultați, pentru a putea găsi cele mai potrivite proceduri de lucru.

Un rol esențial în optimizarea mecanismelor de absorbție îl va avea personalul calificat, în acest sens, premierul solicitând demararea unor cursuri de pregătire a angajaților implicați în gestionarea banilor europeni.

“Nu voi accepta să nu absorbim acești bani. Vom analiza săptămânal evoluția, în ședință de Guvern. Fiecare ministru va prezenta stadiul îndeplinirii obiectivelor de absorbție și va participa la toate întâlnirile cu oficialii europeni”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*