Povestea Catedral, cel mai amplu festival de muzică și arte vizuale din România, care se lansează după doi ani de pandemie

Festivalul Catedral revine după doi ani de pandemie

Catedral, cel mai amplu festival de muzică și arte vizuale care se lansează în România după doi ani de pandemie, va avea loc la Iași, în perioada 20 mai – 21 mai 2022. Grădinile Palas și toate terasele și restaurantele din zona Palas vor avea, în timpul concertelor, accesul restricționat publicului larg, pe întreg perimetrul în care se va desfășura Catedral. Astfel, doar persoanele care vor avea bilete la Catedral vor avea posibilitatea să vadă întregul spectacol.

Catedral Music Festival, organizatorul Catedral, festival cu un line-up curatoriat de Summer Well, dezvăluie, în premieră, detalii legate de surprizele pregătite pentru prima ediție, inclusă în calendarul Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești (Iași, 20 – 30 mai).

Pe lângă artiștii invitați să cânte la festivalul de la Iași, unii dintre cei mai populari la nivel național și internațional, în acest moment, între care Milky Chance, Sevdaliza, Theophilus London, Disco Sigaretta, Alexandrina, Moonlight Breakfast, Dimitri’s Bats, Zimbru, CS84, Cassia, CATEDRAL le-a pregătit spectatorilor o zonă de festival în care vor avea loc mai multe surprize și evenimente spectaculoase.

Catedrala, impresionanta scenă a festivalului, va fi construită din lumini și este un proiect realizat de echipa coordonată de artistul vizual Andrei Cozlac, distins cu două premii UNITER pentru video mapping, în 2020 și în 2022. Totodată, Andrei Cozlac și o echipă formată din cinci VJ vor asigura întregul spectacol New Media al Catedral. Scena propriu-zisă va avea 33 de metri lățime și 13 metri înălțime, însă aceasta va cuprinde, de fapt, inclusiv Palatul Culturii și tot dealul de sub el. Catedrala de la Iași va fi, astfel, cea mai mare scenă construită, până acum, pentru un festival de muzică din România.

În perimetrul în care se va desfășura Catedral, spectatorii vor avea parte de o experiență senzorială complex și inedită. Lounge-uri, o zonă instagramabilă, baruri, food zone, live cooking show-uri, instalații artistice revoluționare, toate se vor desfășura pe ritmuri de muzică. Vremea se anunță perfecta pentru distracție, în zilele festivalului, dar organizatorii îi asigură pe spectatori că le-au pregătit pelerine, în situația în care va ploua.

Accesul la Catedral se face exclusiv pe bază de bilete, care pot fi cumpărate de aici https://catedralmusicfestival.ro/, pentru prețul de 179 de lei + 6% booking fee. Totodată, caravanele CATEDRAL, de la care se pot achiziționa, de asemenea, bilete se plimbă prin tot Iașul, iar una dintre caravane poate fi găsită la Palas. CATEDRAL este organizat de Catedral Music Festival, fiind susținut de: Federația Patronatelor Industriilor Creative din România, Palas, UniCredit, glo™ și Rompetrol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*