Politicile publice ale Ministerului Finanțelor vor beneficia de expertiza industriei IT

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu, s-a întâlnit joi, 20 ianuarie, cu delegația Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii, condusã de cãtre Președintele acesteia, Mihai Matei. Ministerul Finanțelor continuã astfel seria întâlnirilor cu mediul de afaceri și consolideazã dialogul democratic necesar progresului și unui cadru legislativ propice dezvoltãrii sustenabile a economiei românești.
S-au discutat mãsuri propuse de reprezentanții industriei IT pentru eficientizarea și crearea de valoare adãugatã în economie. În același timp, a fost prezentat impactul industriei de software și servicii IT în economia româneascã și potențialul de dezvoltare al societãții. De asemenea, reprezentanții ANIS și ai MF au explorat posibilitatea de accelerare și eficientizare a dezvoltãrii economiei prin intermediul digitalizãrii și al informatizãrii.

Sunt bucuros cã Asociația Patronalã a Industriei de Software și Servicii acceptã rolul de membru al Consiliului Consultativ al ministrului Finanțelor, care va contribui decisiv la proiectarea politicilor publice ale Ministerului de Finanțe. Membrii grupurilor de lucru sectoriale ale Consiliului vor analiza toate regimurile fiscale, inclusiv în ceea ce privește sectorul IT, pentru a identifica mãsurile necesare pentru a fi valorificat la maximum potențialul și pregãtirea angajaților români. Apoi, mult dorita digitalizare a ANAF trebuie sã se întâmple cât mai curând, în beneficiul cetãțeanului și al contribuabililor, indiferent de gradul de mãrime. De exemplu, în România, comerțul electronic a înregistrat cea mai rapidã creștere din Europa Centralã și de Est (CEE), iar administrarea fiscalã trebuie sã integreze acestei tendințe“, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

De asemenea, ministrul Câciu a prezentat proiectele de digitalizare a ministerului și ANAF, precum și pașii care vor fi fãcuți în urmãtoarea perioadã pentru a implementa pachetul de mãsuri de digitalizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*