Platforma NaradiX.ro lansează conţinut nou şi materii extracurriculare pentru formarea unei noi generaţii de elevi, pregătită și adaptată viitorului

FOTO Fabrica de PR

Noi discipline extracurriculare materiei de la școală, cursuri aplicate care pun accent pe abilități, pasiune și învățare activă și care fac școala și procesul de învățare atractive pentru elevii din toată țara. Acesta este obiectivul și noutatea platformei NaradiX.ro, care își propune nu doar să susțină și să continue procesul de educație remedială absolut necesar post pandemie, ci să ajute generația tânără să fie pregătită pentru provocările viitorului, în mod practic.

Dintr-un studiu recent McKinsey & Company reiese faptul că în doi ani de pandemie copiii din România au înregistrat întârzieri de învăţare de 4-6 luni. În plus, 42% dintre elevii din România sunt analfabeți funcțional, respectiv nu pot interpreta o informație și nu pot avea propriile idei. Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării doar în anul 2020 nu mai puțin de 259.000 de copii nu au avut acces la cursurile online din cauza lipsei tehnologiei necesare, a conectivității sau chiar a curentului electric. În tot acest timp organizaţia Narada a livrat 1160 de laptop-uri şi tablete elevilor din ţară şi a rezolvat 141 de alerte şcolare de infrastructură şi tehnologie.

O soluție pentru a reduce și chiar elimina aceste lacune, inclusiv pentru a preveni abandonul școlar, o oferă platforma NaradiX.ro, lansată în urmă cu aproximativ un an de organizația Narada. Concepută iniţial cu scop de educaţie remedială post pandemie, NaradiX.ro, o comunitate activă de profesori și elevi din întreaga țară, lansează în această vară conținut nou. Pe lângă materiile existente deja din curriculum obligatoriu pentru clasele 0-8 (română, matematică, istorie și geografie), NaradiX oferă elevilor noi materii și discipline, precum conţinut STEM (biologie, fizică şi chimie), cursuri de limba engleză, dar şi materii extracurriculare de educaţie civică, educaţia mediului, dezvoltare personală, inclusiv cursuri pentru profesori,  de integrare a  elevilor refugiați și cursuri de imersiune în limba ucraineană, cu variantele ucraineană – engleză și ucraineană – română. Acest curriculum complementar este dezvoltat împreună cu alte organizaţii şi specialişti în domeniu. În plus, în perioadele 8 iunie – 8 iulie și  1 august – 1 septembrie elevii care se înscriu pe NaradiX.ro și parcurg cursurile cu succes acumulează un număr de puncte pe baza cărora pot câștiga o tabletă pentru a continua procesul de învăţare. De asemenea, fiecare elev care învață pe NaradiX.ro poate ajuta alt elev dintr-o comunitate defavorizată. Pentru fiecare elev din platformă, Narada investește 1 euro într-o astfel de comunitate, pentru derularea activităţilor de educaţie remedială offline.

Pe lângă rolul de educaţie continuă, scop cu care platforma poate fi accesată în mod gratuit de elevi, dar şi de cadrele didactice care o pot folosi ca sprijin de lucru în vacanţă, NaradiX  reprezintă un instrument perfect pentru a pune în legătură și elevii între ei, dar și elevii cu profesorii din toată țara, pentru orice întrebare, exercițiu sau îndrumare, pe chatul NaradiX. În acest moment, NaradiX.ro numără peste 20.000 de elevi și 2.039 de profesori înscriși, 6.099 de cursuri, 161 de teste și aproape 400 de premii câştigate de elevii cei mai silitori, printre care se numără şi rechizite oferite de BIC România şi livrate de partenerul logistic DPD România. În aproape un an de la lansarea platformei, elevii au finalizat un număr de aproximativ 170.000 de lecţii care au contribuit la dobândirea abilităţilor de învăţare autonomă şi au sporit creşterea competitivităţii şi a încrederii în sine. NaradiX.ro a fost accesată de copii români din 135 de ţări, iar un număr de 695.000 de elevi, părinţi şi profesori au vizitat platforma.

„Cu NaradiX.ro ne dorim să pregătim pentru provocările viitorului o nouă generație de tineri care au atât abilități practice, cât și cunoștințe de inteligență emoțională, dezvoltare personală etc., necesare pentru formarea armonioasă și completă. Platforma NaradiX.ro este locul unde elevii nu doar învață, ci și descoperă ceva complet nou: că şcoala poate fi instructivă şi foarte distractivă dacă este adaptată vremurilor pe care le trăim”, spune Andra Munteanu, Președinte al organizației Narada. 

„Prin proiectele noastre, sprijinim dezvoltarea comunităților și ne direcționăm atenția îndeosebi către generațiile viitoare. De aceea, continuarea proiectului NaradiX este un pas firesc pentru noi, reușind astfel să le punem la dispoziție elevilor o curriculă la standarde de top. Credem cu tărie că este esențial să fim alături de învățământul românesc și, implicit, să susținem economia printr-o pondere mare a retenției celor promovați în România, pentru a-și oferi propriul know-how sectorului de business local. Totodată, dorim să le oferim noilor generații un exemplu de consecvență prin sprijinul nostru în dezvoltarea și rafinarea proiectului demarat de Narada, în 2021, în plină criză sanitară și de acces la educație. Acest proiect ne-a dovedit, încă o dată, că perfecționarea proceselor și oamenilor este parte din viață”, precizează Rusandra Bejan, Head of Operations Global Vision.

Toţi cei care îşi doresc să contribuie la misiunea NaradiX din această vară pot transmite un SMS la 8845 cu textul „ELEV”, în valoare de 2 euro sau pot face o donaţie online prin plata cu cardul pe site-ul organizației.

Despre NaradiX:

Într-o perioadă de intensă instabilitate pentru școli, NaradiX.ro, platforma lansată de Narada și pusă la dispoziția elevilor și profesorilor din România în mod gratuit, este o resursă care aduce plus valoare și constanță actului educațional. Platforma are ca obiectiv primar prevenirea deconectării de la școală a copiilor ce se află deja în risc de abandon școlar cu lacune instalate preponderent în perioada pandemiei, contribuind totodată la formarea abilităţilor socio-emoţionale ale elevilor şi la pregătirea lor pentru viitor.  Este, de asemenea, un sistem de educație remedială digitalizat care încurajează spiritul de colaborare și echipă în scop educațional ce îi motivează pe elevi să înveţe printr-un mecanism de acordare premii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*