Peste 500 de ambarcațiuni de agrement au fost verificate de Autoritatea Navală Română

FOTO Autoritatea Navală Română

Peste 500 de ambarcațiuni de agrement au fost verificate de Autoritatea Navală Română, conform datelor centralizate de la Căpităniile Zonale din întreaga țară, la finalul primei jumătăți a campaniei “SOS! Vesta de salvare salvează vieți”. În urma controalelor efectuate în perioada 15.07.2023-15.08.2023 au fost constatate 42 de contravenții privind regimul transporturilor navale, iar însumat amenzile se ridică la 62.600 lei. Dintre acestea, 24 de amenzi în valoare de 55.000 lei au fost date pe litoral. Personalul  ANR     i-a  sancționat pe posesorii de ambarcațiuni de agrement ce nu aveau la bord documentele obligatorii sau acestea erau expirate, ori nu aveau înscris numele sau numărul de identificare, așa cum prevede legea.

La nivelul Căpităniilor Zonale au fost verificați  și 18 agenți economici de transport persoane, dintre care 2 au fost amendați cu 31.000 lei. Totodată, din 448 de persoane fizice controlate, 8 au acum de plătit, în total, 25.500 lei după ce s-a constatat fie că exploatau în scopuri comerciale nave ce dețineau permis provizoriu de navigație pentru probe, fie ambarcațiunile nu aveau înscrise în condițiile legii numele, numărul de identificare sau portul de înmatriculare. Din 48 de ambarcațiuni de pescuit verificate doar una a fost amendată cu 2000 lei întrucât nu avea la bord mijloace de stins incendiul corespunzătoare și nici mijloace de salvare.

În această perioada au fost controlate și 32 de zone de agrement nautic, dintre care 24 de pe litoral, iar acolo unde au fost identificate nereguli au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Pentru a sublinia, încă o dată, importanța fundamentală a respectării tuturor normelor legale și în special a purtării vestei de salvare, venim cu un exemplu petrecut în data de 1 august, când, pe brațul Sf. Gheorghe, o ambarcaţiune cu motor a ajuns să plutească în derivă după ce pasagerul şi conducătorul au căzut în Dunăre. Cei doi ocupanţi ai ambarcaţiunii nu purtau veste de salvare şi din fericire au fost recuperaţi la timp de o altă ambarcaţiune. S-au ales cu sancțiuni de până la 1000 lei fiecare pentru nepurtarea vestei de salvare, dar o nouă imprudență de acest fel i-ar putea costa oricând viața.

Campania “SOS! Vesta de salvare salvează vieți” continuă până pe 15 septembrie, dar obligația purtării acesteia rămâne o obligație pe tot parcursul anului. Toți cei care sesizează nereguli în ceea ce privește purtarea vestei de salvare sunt rugați să contacteze căpitănia de port din zona în care se află.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*