Peste 40 de studenți s-au înregistrat la YoDA powered by Accace, primul program de pregătire intensivă în salarizare și resurse umane

Laura Ștefan, Managing Director Accace România. FOTO Total PR

Potrivit Accace, una dintre principalele companii de consultanță de afaceri și externalizare servicii din Europa Centrală și de Est, peste 40 de studenți din Capitală s-au înscris în cadrul YoDA powered by Accace, iar 15 dintre ei au fost selectați pentru participarea la primul program pilot dezvoltat de specialiștii companiei pentru studenții care își doresc să urmeze o carieră în domeniul Contabilității – Economic sau Resurse Umane, fie că este vorba de administrare de personal sau de salarizare.

Gândit ca un curs practic intensiv, YoDA powered by Accace a fost structurat pe 6 workshop-uri aplicate, ținute de specialiștii Accace, pe o durată de 15 ore, în intervalul noiembrie – decembrie 2022. Workshop-urile s-au desfășurat la sediul Accace România în două module, ceea ce le-a permis studenților să aplice practic cunoștințele teoretice asimilate în facultate în domeniul contabilității și al contabilizării salariilor (payroll), respectiv să experimenteze sistemele și aplicațiile folosite în domeniu. De asemenea, Accace România își propune continuarea programului și în 2023.

Conform datelor centralizate de Universitatea din București în 2021, peste jumătate dintre studenții absolvenți nu erau angajați în domeniul pe care l-au studiat. Totodată, absolvenții facultăților reușesc să se angajeze în domeniul pe care l-au studiat la circa 20 de luni de la absolvire. Mai mult decât atât, 86% dintre absolvenți au declarat că au învățat cunoștințele practice la locul de muncă, în timp ce 80% dintre angajatori preferă o minimă experiență profesională în locul studiilor.

„YoDA powered by Accace este o soluție creată de specialiștii Accace pentru a reduce decalajul care se înregistrează în prezent între studenți și angajatori. Astfel, cei care participă la acest program sunt pregătiți pentru tot ce înseamnă un loc de muncă real, iar cunoștințele practice pe care le dobândesc în timpul workshop-urilor le oferă o șansă reală de angajare. Suntem mândri că proiectul dezvoltat de noi este inclusiv  finalist în programul IncubatorX SME, iar Accace România este printre puținele companii care au reușit să creeze un produs viabil și, totodată, un instrument util pentru studenți în demersul lor de a intra pe piața muncii”, declară Laura Ștefan, Managing Director Accace România.

Programul educațional YoDA powered by Accace s-a calificat în runda finală a proiectului IncubatorX SME, lansat în luna martie a acestui an de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Ascendis, companie de training și consultanță, prin divizia sa pentru inovație X by Ascendis.

Obiectivul proiectului a fost să ajute companiile să transforme o idee într-un produs sau serviciu inovator, pregătit pentru lansarea pe piață. Prin programul YoDA powered by Accace, compania se află printre cele trei businessuri finaliste care au lansat deja produse inovatoare folosind cunoștințe dobândite în cadrul IncubatorX SME.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*