Paralela 45 dă semnalul că se termină pandemia: Deschide agenții în țară și angajează personal

Agenție Paralela 45. FOTO StoryTellingPR
Agenție Paralela 45. FOTO StoryTellingPR

Paralela 45 deschide patru agenții noi, în luna iunie, și face angajări pentru a răspunde prompt cererilor de vacanțe în creștere de la o zi la alta. Simplificarea condițiilor de călătorie în Bulgaria, de la 1 iunie, a dublat cererea zilnică. Pentru Turcia, care solicită, tot de la 1 iunie, test RT-PCR ori rapid antigen numai persoanelor nevaccinate, cererea este în creștere. Turiștii caută vacanțe și în țări aflate pe lista verde, cum ar fi Italia, și cumpără sejururi și pentru Grecia, care a clarificat de mai multă vreme condițiile de intrare pentru turiști.
Agențiile vor fi deschise, începând din acestă săptămână, la Alba Iulia, Ploiești, Brașov și Craiova. Pentru funcționarea lor, dar și a celorlalte agenții, Paralela 45 a angajat încă 20% personal, de la începutul anului și până acum.

“Putem spune că pandemia se termină la Paralela 45, ceea ce așteptăm și noi, și turiștii noștri încă de anul trecut. Din iunie, deschidem agenții și facem angajări. Cererea de vacanțe în Bulgaria e mare, au început zborurile charter spre Grecia, încep și spre Turcia, românii vor să meargă în vacanță și în Italia. Înscrierile s-au dublat față de luna martie”, declară Alin Burcea CEO Paralela 45.

Prima cursă charter a sezonului a plecat pe 1 iunie spre Rhodos, de la București. În prima săptămână din luna iunie sunt programate chartere spre Chania/Creta (două pe săptămână), Santorini, Heraklion/Creta – de la București, Heraklion/Creta și Rhodos – de la Cluj-Napoca, urmând ca de la jumătatea lunii iunie 14 zboruri să lege insulele Creta, Rhodos, Zakynthos, Corfu, Santorini, Mykonos de București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Vacanța în Grecia costă de la 291 de euro/persoană, cu reducere de o treime la început de sezon

Primii turiști Paralela 45 dintre cei vaccinați care nu se mai testează pentru Turcia, după schimbarea condițiilor de acces, ajung sâmbătă în Antalya. Turiștii nevaccinați au nevoie de un test RT-PCR făcut cu până la 72 de ore înainte de îmbarcare, ori de unul antigen, realizat cu până la 48 de ore înainte.

Spre Antalya, primele curse charter ale sezonului pornesc din Baia Mare și de la București pe 5 iunie. Din Capitală vor fi două curse în fiecare săptămână, până la începutul lunii octombrie. Alte zboruri charter spre Antalya sunt programate vara acesta de la Bacău (din 10 iunie), Timișoara (din 11 iunie), Târgu Mureș (11 iunie), Cluj-Napoca (din 12 iunie), Iași (din 16 iunie).

Spre Bodrum există charter de la București, în perioada iunie – final de septembrie. Vacanța de șapte zile în Antalya, ori în Bodrum, costă de la 390 de euro/persoană, respectiv de 560 de euro/persoană, la un hotel de cinci stele, în regim all inclusive.

“În sprijinul turiștilor noștri care au nevoie de test RT-PCR pentru intrarea într-o țară care încă îl cere, ori pentru că nu s-au vaccinat deocamdată, prin parteneriatele pe care le avem cu mai multe clinici, costul testului pornește de la 180 de lei/persoană. De asemenea, testul pentru anticorpi costă 80 de lei la Gral Medical pentru turiștii Paralela 45. Îi încurajăm să încheie asigurarea medicală cu extensie COVID și o asigurare storno, acoperitoare pentru orice situație neplăcută poate apărea. Agentul lor de turism este la dispoziția lor pentru programarea vacanțelor și încheierea asigurărilor”, precizează CEO Paralela 45.

Bulgaria, deschisă de la 1 iunie tuturor turiștilor români și aflată pe lista verde, este foarte căutată în ultima săptămână. În această perioadă, vacanța în Bulgaria costă de la 5 euro/noapte/persoană, cazarea fără masă.

Cerere mare este și pentru Coasta Amalfitană, Ischia, Sardinia, Sicilia, pentru care cursele încep din a doua jumătate a lunii iunie. Cu un preț de la 443 de euro/persoană/pachetul de șapte nopți, vacanțele în Italia au reducere între 15 și 25% la început de sezon.

Românii continuă să meargă în vacanță și în Egipt (Hurghada, Sharm el Sheikh) – destinația care a atras cel mai mare număr de turiști începând din toamna anului trecut. Curse charter sunt organizate până la finalul lunii octombrie spre Hurghada din București, Baia Mare, Craiova, Oradea, Târgu Mureș, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, și spre Sharm el Sheikh din București.

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înființată în 1990, fiind una dintre primele trei agenții private din România. Turoperator consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Tunisia și Egipt, şi cu peste 160 circuite culturale şi istorice organizate anual pe patru continentele, ori programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, programe de business travel, Paralela 45 combină experiența acumulată în 31 de ani cu capacitatea de a ţine mereu pasul cu noile tendințe din turism.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*