Paralela 45 anunță că cererea este în creștere pentru vacanțe în Egipt, Dubai și Europa Occidentală 

Agenție Paralela 45. FOTO StoryTellingPR
Agenție Paralela 45. FOTO StoryTellingPR

Românii evită restricțiile care apar în tot mai multe orașe și pleacă în vacanță în țări unde valul patru nu a existat sau a trecut. Egipt, Dubai, țări europene verzi, dar și Iordania ori Turcia sunt destinațiile cele mai solicitate pentru sezonul de toamnă, pentru vacanțe de relaxare ori programe de tip circuit. Sejururile din oferta Paralela 45 au reduceri de până la 20% pentru achiziția la începutul lunii octombrie.

Mai multe țări din Europa (Olanda, Germania, Franța, Portugalia, Italia, Spania, Danemarca, Suedia, Islanda, Finlanda, Malta, Cehia, Ungaria, Polonia) sunt verzi, ceea ce permite organizarea de vacanțe pe teritoriul lor. Oferta de circuite de toamnă organizate de Paralela 45 în Italia, Franța, Cehia, Olanda, Portugalia s-a epuizat într-un timp scurt de la lansare, turiștii dorind o vacanță ca în vremurile normale.

“În aproape toată Europa valul patru a trecut, mai mult de 15 state au un număr redus de îmbolnăviri zilnice în comparație cu România și un procentaj mai mare de vaccinări. Sunt deschise restaurante ori muzee, nu sunt restricții pentru cei vaccinați, pentru cei care au fost bolnavi ori pentru cei testați. Se călătorește ușor, ca înainte de pandemie. Verificarea certificatului verde electronic a devenit o rutină pentru turiști”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Cu o medie de 600-680 de îmbolnăviri pe șapte zile la final de septembrie, cu temperaturi ridicate și prețuri avantajoase, Egiptul este principala destinație de sejur a toamnei. În operarea de final de an, Paralela 45 are curse charter spre Hurghada din București (două pe săptămână), Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Oradea, Baia Mare și spre Sharm el Sheikh din București.

Cele mai multe cereri pentru vacanțe în Egipt vin de la București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Cea mai ieftină vacanță în Egipt costă, în luna octombrie, 428 de euro/persoană în Hurghada și 412 euro/persoană în Sharm el Sheikh la hoteluri de patru stele cu all inclusive. Cea mai scumpă de până acum a costat în jur de 3.500 de euro pentru doi adulți cu doi copii la un hotel de cinci stele.

Turiștii pasionați de istorie aleg Hurghada, de unde pot merge într-o excursie de o zi la Cairo, pentru vizitarea Muzeului de Egiptologie și a piramidelor din Giza, ori la Luxor pentru vizitarea Templului Karnak cu Valea Regilor și Valea Reginelor. Pentru relaxare merg într-o excursie pe mare la Orange Bay, în Insula Paradisului, ori admiră apusul de soare de pe o corabie, vizitează moschei și se opresc în bazar pentru cumpărături. Din Sharm el Sheikh merg în excursie la Mănăstirea Sfânta Ecaterina și la Muntele sfânt Sinai, fac scufundări în Parcul Național Ras Mohamed unde reciful de corali, al doilea ca mărime din lume, este impresionant.

“În Egipt se intră acum cu certificatul de vaccinare sau cu un test negativ și e o țară verde de mai multă vreme, ceea ce ne-a permis să legăm România de Hurghada și Sharm el Sheikh prin curse charter săptămânale organizate din multe orașe ale României. Charterele se fac în 2021 tot timpul anului, nu numai primăvara și toamna, cum se zbura înainte de pandemie. Prin numărul mare de turiști români care au fost în Hurghada, în Sharm el Sheikh, ori în ambele anul acesta, Egiptul devine destinația anului pentru români. Cel puțin 250.000 de turiști vor fi fost în 2021 în Egipt”, declară CEO Paralela 45.

A cincea lună de vară, octombrie, se petrece și în Dubai, o altă destinație verde și cu temperaturi ridicate solicitată de turiști pentru relaxare ori shopping. Pachetul de șapte nopți costă de la 577 de euro/persoană, vacanțele fiind programate din octombrie până în februarie.

Vacanța de toamnă în România se petrece la munte sau în zonele balneare, mai multe oferte pentru relaxare la hoteluri, pensiuni sau conace fiind disponibile pe portalul de vacanțe www.paralela45.ro. În zonele care devin roșii, certificatul verde electronic devine obligatoriu pentru turiștii care vor să intre în anumite spații sau la evenimente.

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înființată în 1990, fiind una dintre primele trei agenții private din România. Turoperator consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Tunisia și Egipt, şi cu peste 160 circuite culturale şi istorice organizate anual pe patru continentele, ori programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, programe de business travel, Paralela 45 combină experiența acumulată în 31 de ani cu capacitatea de a ţine mereu pasul cu noile tendințe din turism.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*