Orchid a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța echipamente medicale destinate copiilor cu afecțiuni neurologice

Orchid a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța echipamente medicale destinate copiilor cu afecțiuni neurologice

Orchid, o companie care asigură servicii de mentenanță și instalare turbine eoliene, cu proiecte în România și în alte zece țări europene, a sprijinit Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanța pentru dotarea a patru saloane destinate copiilor care suferă de afecțiuni neurologice.

Donația curentă a fost realizată prin intermediul Fundației „Șanse Egale”, iar scopul ei a fost achiziția de echipamente medicale și mobilier.

„Modernizarea saloanelor pentru supravegherea pacienților cronici neurologici este imperios necesară, donația aceasta fiind dedicată copiilor cu tulburări neurologice care necesită spitalizare îndelungată, atenție și îngrijiri deosebite”, a declarat Ionuț Cornel Ionescu, managerul SCJU Constanța.

Concret, echipamentele medicale asigurate de Orchid constau în două monitoare de funcții vitale, model STAR8000, echipate cu imprimantă termică și accesorii speciale pentru pediatrie și nou-născuți.

„Motivați de dorința de a ajuta și de a îmbunătăți condițiile în care sunt tratați copiii în spitalele din comunitatea noastră, am hotărât ca și de această dată să venim în sprijinul Spitalului Județean Constanța,” a detaliat Andrei Muntmark, administratorul Orchid.

În ultimii patru ani, societatea constănțeană care asigură servicii de mentenanță și instalare turbine eoliene a donat în total peste 13.000 euro pentru a susține secțiile de Neurologie, Pediatrie și Chirurgie Plastică ale spitalului județean. De exemplu, Orchid a cumpărat pentru secția Pediatrie o lampă bactericidă cu lumină UV de înaltă performanță în valoare de 8.310,42 lei (1.662 euro), iar pentru Secția de Chirurgie Plastică a făcut o sponsorizare în valoare de 35.283,50 lei (7.056 euro) pentru a acoperi plata materialelor necesare lucrărilor de renovare.

Alături de Orchid, recent, și Fundația “Demnitatea Pontică” a donat Spitalului Județean Constanța echipamente necesare în tratarea afecțiunilor neurologice pediatrice, precum și mobilier medical, în valoare totală de 37.333,27 lei (circa 7.500 euro).

”Aflând nevoia Spitalului Județean Constanța am decis împreună cu alți colaboratori care și-au oferit sprijinul să ne implicăm activ în acest proiect,” a spus la rândul său Armando Andreșoiu, președintele Fundației „Demnitatea Pontică”.

Detalii suplimentare despre Orchid

Orchid este o companie înființată în 2013, care s-a dezvoltat rapid și a furnizat până în prezent servicii de mentenanță și instalare turbine eoliene în valoare totală de peste 1 GW în țări precum România, Austria, Belgia, Croația, Polonia, Germania, Suedia, Danemarca sau Finlanda. Principalii săi parteneri comerciali sunt Vestas Danemarca și Enercon GmbH.

Orchid are o echipă formată din 124 angajați și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 5,78 milioane de euro. În zona responsabilității sociale, compania derulează mai multe proiecte, focusul său principal fiind în domeniul sănătății și al educației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*