OnePlus lansează la nivel global OnePlus Open, primul telefon pliabil din portofoliu

OnePlus lansează la nivel global OnePlus Open, primul telefon pliabil din portofoli. FOTO One Plus

Brandul global de tehnologie OnePlus a anunțat lansarea noului smartphone pliabil, OnePlus Open. OnePlus Open stabilește noi standarde pe segmentul smartphone-urilor pliabile, prin specificațiile fără compromisuri, reunind experiența fluidă și rapidă, o cameră Hasselblad și posibilități captivante de design, toate într-un ultra-portabil cu design modern.

„Cuvântul „Open” nu reprezintă doar noul form factor pliabil, ci și deschiderea noastră de a explora noi posibilități permise de soluțiile tehnologice de ultimă generație de pe piață. OnePlus Open oferă hardware de neegalat, funcții software inovatoare și servicii construite în jurul noii forme, continuând să fie la înălțimea sloganului Never Settle care definește OnePlus.” a declarat Kinder Liu, președinte și COO al OnePlus. „Odată cu lansarea OnePlus Open, suntem încântați să oferim utilizatorilor din întreaga lume o experiență pliabilă fără compromisuri. OnePlus Open va fi un adevărat flagship, care va revoluționa piața pliabilă.”

Portabilitatea extraordinară face o durabilitate incredibilă

Fiind primul flagship pliabil al OnePlus, smartphone-ul Open moștenește filozofia de design emblematică a mărcii – minimalismul industrial îmbinat cu eleganța sofisticată. OnePlus Open este acoperit cu sticlă mată pe spate, și reflectă un gradient elegant de lumină și umbre atunci când este privit din unghiuri diferite.

În plus, există un spațiu care separă senzorii camerei și cupola de sticlă exterioară, un element de design împrumutat din segmentul ceasurilor de lux.  Butonul Alert Slider este introdus în premieră pe un model pliabil. Acesta a fost regândit astfel încât să poată fi adăugat pe suprafața de doar 5.8 mm grosime, dar și să fie mai ușor de utilizat.

OnePlus Open este extrem de ușor și compact. Cântărind doar 245 g (pentru modelul de culoare Emerald Green) și măsurând la 5,8 mm când este desfășurat, Open oferă o utilizare ușoară similară cu cea a unui smartphone cu un singur display.

Durabilitatea nu a fost compromisă. Datorită alegerii inteligente a materialelor și componentelor și unui design mecanic foarte eficient și bine optimizat, Open rămâne incredibil de robust în ciuda dimensiunilor. Balamaua este formată din doar 69 de piese în comparație cu media industriei de peste o sută, oferind astfel mai mult spațiu în interior pentru hardware de înaltă performanță.

OnePlus Open a fost certificat pentru pliere fiabilă de către institutul internațional de certificare TÜV Rheinland, până la 1.000.000 plieri, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat fără probleme pentru o perioadă de 10 ani în cazul în care este pliat și depliat de aproximativ  de 100 de ori pe zi.

Cuta de pe ecran este insesizabilă datorită structurii unei pânze de carbon de 0.15 mm care este integrată în suportul ecranului și lucrează în tandem cu mecanismul pe 8 axe al balamalei pentru a reduce presiunea atunci când ecranul este pliat.

Cameră Hasselblad

OnePlus Open dispune de o arhitectură foto formată din 3 camere.

Piesa centrală este reprezentatp de modulul de 48MP SONY LYTIA-T808 “Pixel Stacked” cu stabilizare optică, susținută de de un obiectiv cu periscop telefoto de 64MP ce oferă un zoom precis de 6x cu stabilizare optică, și camera ultra-wide de 48MP cu AutoFocus. În plus,  Open vine cu două camere foto pentru selfie – una de 20MP pe ecranul pricipal și una de 32MP pe ecranul exterior

OnePlus Open este primul smartphone pliabil care aduce senzorul revoluționar de la Sony LYT-T808 – de 1/1.43-inci cu o dimensiune a pixelilor de 1.12μm. Cunoscut pentru funcția “Dual-Layer Transistor Pixel”, tehnologia “Pixel Stacked” aduce o nouă arhitectură a pixelilor care captează mai multă lumină  într-o suprafață mai mică.

OnePlus Open acoperă cele mai bune și mai des întâlnite distanțe focale folosite de consumatori, de la0.6X până la 10X. Cu obiectivul tele de 64MP și stabilizare optică, consumatorii pot opta între 3X, 6X sau 120X Ultra REZ zoom.

Prin parteneriatul cu Hasselblad OnePlus Open aduce funcția Hasselblad Portret îmbunătățit,c e oferă un efect bokeh împrumutat de la modelele DSLR Hasselblad echipate cu XCD 3,5/30, 2,8/65 și 2. lentile 5/90V.

Ecran dual

Echipat cu un ecran 2K 120Hz fluid AMOLED ProXDR, the OnePlus Open dispune nu doar de un ecran exterior demn de un flagship, ci  se transformă într-oo tabletă premium.

Ecranul exterior de  6.31″ are un aspect de 20:09 și luminozitate maximă de 2800nits împreunp cu o rată de refresh de 120Hz, fiind protejat de sticlă rezistentă la impact Corning Gorilla Glass Victus.

Pentru a spori imersiunea în conținut, deschideți dispozitivul către ecranul principal de 7,82 inci, care are un raport ecran-corp de 89,6%, acoperit de  3 straturi de protecție – sticlă ultra-subțire care se află deasupra OLED-ului flexibil, un strat TPU pentru ecranare împotriva impactului fizic și un protector de ecran anti-reflex pentru reduce uzura de zi cu zi.

În ceea ce privește compatibilitatea, Open acceptă redarea video Dolby Vision® pentru un divertisment modern mai captivant. Și pentru a potrivi imagini uimitoare cu sunet impresionant, OnePlus Open este echipat cu o configurație de difuzoare care funcționează în tandem cu un algoritm audio spațial proprietar pentru a duce conținutul Dolby Atmos® la nivelul următor. Acest lucru permite un sunet tridimensional care va ajunge la utilizatori din toate direcțiile.

OxygenOS 13.2

OnePlus Open vine cu OxygenOS 13.2, cu Open Canvas dezoltat de la zero pentru a spori productivitatea și eficiența cu mai multe ferestre pe un afișaj mare. De fapt, aproximativ 95% dintre aplicațiile mainstream sunt compatibile cu ecranul extins, fără a forța ajustări vizuale ciudate sau redimensionare.

Open Canvas va introduce o bară de activități asemănătoare desktopului în partea de jos a afișajului principal extins, permițând acces ușor la aplicațiile recente și prestabilite. Un dosar „Recent” a fost creat în bara de activități a OnePlus Open, permițând acces aproape instantaneu la fotografii recente, imagini salvate, documente editate și multe altele.

Configurație de top pentru experiență rapidă și fluidă

OnePlus Open este echipat cu specificații de top, respectiv procesor  Snapdragon® 8 Gen 2, 16 GB de memorie RAM LPDDR5X accelerată de software-ul proprietar RAM-Vita de la OnePlus și 512 GB de memorie (ROM) UFS 4.0. Aceasta este însoțită de o baterie mare de 4.805 mAh și de încărcare SUPERVOOC de 67 W care încarcă bateria (de la 1 la 100%) în aproximativ 42 de minute.

Open acceptă, de asemenea, Wi-Fi 7 și conectivitate duală pentru o conexiune rapidă și fără întreruperi oricând și oriunde. Toate acestea vor asigura o experiență pliabilă rapidă și fără compromisuri pentru anii următori.

Preț și disponibilitate

OnePlus Open va fi disponibil în România în a doua jumătate a lunii noiembrie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*