Omnicredit desemnată cea mai bună platformă de microfinanțare digitală din Europa Centrală și de Est de către SME Banking Club

Elisa Rusu. FOTO June Com

Omnicredit, prima platformă românească fintech de microfinanțare, scoring și factoring, este câștigătoarea premiului „Best Digital Lending in CEE among FinTechs”, în categoria “The Best Lending Digital Solution in the CEE Region”, acordat de asociația SME Banking Club. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 29 noiembrie în Cracovia. La această categorie au fost nominalizate 34 de companii din țări precum Turcia, Polonia, Republica Cehă, Bulgaria și Slovacia, Omnicredit situându-se pe primul loc împreună cu Lemonero, un fintech de origine cehă.

Omnicredit este un fintech românesc ce susține antreprenorii prin acordarea finanțării de până la 250.000 de lei, printr-o soluție 100% digitală. Misiunea companiei este de a propulsa mediul antreprenorial românesc și de a facilita accesul la resurse financiare adaptate nevoilor pentru cât mai mulți mici întreprinzători. Compania are în prezent patru categorii de produse, factoring, scontare, microcredite și linia de credit pentru plata furnizorilor, destinate IMM-urilor care întâmpină dificultăți în accesarea finanțării tradiționale. În acest an, Omnicredit a semnat peste 1200 de contracte cu o valoare a finanțărilor de peste 200 de milioane de lei, iar pentru anul următor vizează extinderea portofoliului de produse cu o diversificare pe orizontală și o creștere organică cu 30% a volumului de finanțare, precum și îmbunătățirea platformei de finanțare.

„Companiile mici și mijlocii joacă un rol vital în societatea românească, contribuind la formarea locurilor de muncă și la dezvoltarea economiei. Ultimele statistici demonstrează că acest sector reprezintă 66% din totalul angajărilor în sectorul privat, și contribuie cu 56% la valoarea brută adăugată, conform datelor publicate de Comisia Europeană și Banca Centrală de Investiții. Mai mult decât atât, microîntreprinderile cu mai puțin de 10 angajați și cifra de afaceri sub 2 milioane de euro reprezintă unul dintre cele mai importante segmente economice, motiv pentru care ne străduim să le oferim micilor antreprenori soluții cât mai personalizate pentru atingerea obiectivelor de afaceri. Aducând pe piață o soluție complet digitală și extrem de rapidă, ne asigurăm că nevoile antreprenorilor sunt mereu înțelese și satisfăcute”, declară Elisa Rusu, CEO Omnicredit.

Pentru acordarea premiului „Best Digital Lending in CEE among FinTechs”, au fost luați în considerare 18 indicatori, precum multitudinea pașilor pe care clientul trebuie să-i urmeze pentru accesarea finanțării, facilitatea procesului, automatizarea procesului de aprobare, obținerea semnăturii digitale și posibilitatea semnării online. În cadrul acestei categorii au participat 34 de companii din 10 țări, iar Omnicredit s-a remarcat pentru inovația adusă domeniului finanțării, tehnologiile utilizate și rapiditatea și automatizarea procesului.

„Acest premiu reprezintă recunoașterea eforturilor întregii echipe și a colaboratorilor noștri, validând inovația platformei Omnicredit și a calității produselor și serviciilor oferite. Suntem recunoscători pentru această reușită și ne propunem să rămânem lideri în piața microfinanțărilor exclusiv online. În continuare, dorim să contribuim la dezvoltarea sectorului fintech autohton și poziționarea acestuia pe plan internațional, consolidând încrederea investitorilor în companiile românești pentru a stimula inovația și concurența în domeniul finanțărilor digitalizate”, continuă Elisa Rusu.

SME Banking Club este o asociație alcătuită din bancheri cu scopul de a oferi informații relevante despre serviciile și produsele pe care băncile și companiile financiare le oferă întreprinderilor mici și mijlocii, fondată în 2010. Între 29-30 noiembrie, asociația a susținut evenimentul CEE23 SME Banking Conference, în cadrul căreia a acordat premii în categorii multiple companiilor din Europa Centrală și de Est care s-au remarcat pentru inovație, rapiditatea procesului, accesibilitate și calitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*