O nouă etapă de creștere pentru Roca Investments: Majorare de capital de 100 milioane de lei și ambiții de campion regional

Rudi Vizental. FOTO Impetum Group

ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group, cea mai dinamică companie de private equity din România, finalizează o nouă rundă de majorare a capitalului, atrâgând 100 de milioane de lei pentru consolidarea și dezvoltarea sustenabilă a portofoliului. Aceasta este cea mai mare rundă de capitalizare de până în prezent: acționarii existenți au contribuit în procent de 45%, diferența fiind atrasă de la noi acționari, toți investitori calificați. Astfel, numărul total al acționarilor Roca Investments ajunge la 27 de investitori.

Capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea și scalarea portofoliului existent, cu focus pe cele două sectoare economice strategice în care ROCA Investments s-a specializat: industria și agricultura. Strategia ROCA se bazează pe modelul buy and build, al cărui plan de dezvoltare sustenabilă are la bază procese de modernizare, retehnologizare și dezvoltare de produse competitive, cu valoare adaugată ridicată.

„Le mulțumim tuturor investitorilor care, prin acest aport, au validat performanțele noastre de până în prezent, manifestându-și încrederea în viziunea de dezvoltare și modelul nostru de business. Aceștia au oportunitatea istorică de a contribui la dezvoltarea activității de private equity în România, la dezvoltarea companiilor românești și a unor branduri cu perspective de a deveni campioni regionali. Estimăm că în 2023 vom depăși evaluarea de 500 milioane lei, iar promisiunile noastre către investitori rămân creșterea sănătoasă, transparența și granularitatea riscului. Într-un an dificil, mizăm pe strategii care vor duce la îmbunătățirea indicatorilor de performanță la nivelul portofoliului și păstrarea randamentului mediu anual de 30%, ca și până în prezent,” declară Rudolf Vizental, CEO și cofondator ROCA Investments.

Evaluarea estimată pentru finalul anului 2023 este dublă față de estimarea anterioară, din 2022, majorarea curentă de capital contribuind cu 30% la aceasta. În doar 5 ani de la lansare, când a pornit cu un capital inițial de 22,5 milioane de lei, ROCA Investments a devenit cea mai activă companie de private equity de pe piață.

În prezent, portofoliul ROCA cuprinde 15 companii active, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 1,35 miliard de lei și aproximativ 2.000 de angajați, concentrate în principal în două holdinguri: holdingul de industrie Roca Industry și holdingul de agricultură Roca Agri RDF. Companiile din portofoliul ROCA activează în 13 județe din România, unele dintre acestea fiind deja jucători la nivel european, din perspectiva piețelor de desfacere. Suplimentar, două companii din holdingul de construcții își desfășoară activitatea în Republica Moldova.

Roca Investments este un brand fondat de Impetum Group, o companie private equity cu specific de acționar majoritar, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie și transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează. ROCA aplică o strategie transformațională și de consolidare, cu scopul de a oferi companiilor din portofoliu perspectiva de a deveni lideri regionali în sectoarele acestora de activitate, în contextul unei abordări centrate pe sustenabilitate.

Holdingurile dezvoltate de ROCA Investments activează în sectoare strategice pentru economia românească și europeană.  În industrie, prognozele indică o curbă de creștere accentuată în anii următori, la întreg nivel european, în timp ce agricultura rămâne un pilon economic strategic, cu o oportunitate majoră în dezvoltarea agriculturii sustenabile, tehnologizate, în care procesarea trebuie să joace un rol major în crearea de valoare adăugată, apreciază reprezentanții ROCA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*