O nouă emisiune în titlurile de stat TEZAUR: Românii care investesc primesc dobânzi de pânã la 7,20% pe an

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Din 20 iulie 2023 românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãți de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6,30% și, respectiv, 7,20%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

„Oferã siguranțã pentru economiile dumneavoastrã, au randament competitiv, nu se impoziteazã, le poți accesa ușor și contribuie la dezvoltarea naționalã. Mai mult, nu trebuie sã ai sume mari de investit, știi exact când și cât vei câștiga. Acestea sunt argumentele care fac din titlurile de stat Tezaur un instrument financiar puternic, pentru care le recomand oricui vrea sã își asigure un venit pasiv, sigur și predictibil”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

Între 20 iulie – 17 august 2023 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;

Între 20 iulie – 18 august 2023 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;

Între 20 iulie – 17 august 2023 în mediul urban și 20 iulie – 16 august 2023 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificãri ale acestuia vor fi publicate la secțiunea Datorie publicã, www.posta-romana.ro.

Douã instrumente prin care românii pot investi, disponibile simultan

Tot în aceastã perioadã se desfãșoarã o nouã ediție a Programului de titluri de stat Fidelis, în care donatorii de sânge beneficiazã de cea mai mare dobândã.

Investitorii care se alãturã campaniei “România are sânge de rocker”, pe care Ministerul Finanțelor o desfãșoarã în parteneriat cu Rock FM, vor beneficia de dobânda de 7,3% pentru achiziția de titluri de stat emise în lei, cu scadențã la un an, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediții.

De asemenea, un alt beneficiu oferit investitorilor donatori este scãderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 1 ianuarie 2023.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*