Nuclearelectrica avansează în dezvoltarea medicinei nucleare în Europa printr-un acord inovator cu BWXT Medical Ltd, parte a BWX Technologies

CNE Cernavodă, FOTO Nuclearelectrica

SN Nuclearelectrica SA avansează în dezvoltarea medicinei nucleare în Europa prin acordul inovator cu BWXT Medical Ltd, parte a BWX Technologies. Acordul dintre Nuclearelectrica și BWXT Medical Ltd. va explora posibilitatea de a dezvolta cooperarea în medicina nucleară în Europa, pentru producția de izotopi medicali.

Scopul inițial al acordului (scop 1) este de a efectua o analiză de piață specifică, pe baza căreia colaborarea se va dezvolta în faze ulterioare.

“Industria nucleară este în prezent esențială atât pentru generarea de energie electrică curată, cât și pentru a asigura producția de izotopi medicali. Având în vedere evoluțiile recente ale pieței de izotopi medicali, nevoia de a contribui la asigurarea securității aprovizionării este în creștere și, prin urmare, credem că este momentul perfect pentru a urmări această oportunitate și a implementa cu succes proiecte de producție de izotopi în centrala nucleară de la Cernavoda.

Suntem mândri să ne extindem și mai mult portofoliul de proiecte în ceea ce privește explorarea producției de izotopi, prin încheierea acestei colaborări, și așteptăm cu nerăbdare să contribuim direct la creșterea sănătății umane prin furnizarea, în viitorul apropiat, de izotopi medicali produși în centrala nucleară de la Cernavoda, care ar putea fi utilizați în întreaga lume.” – Cosmin Ghiță, director general, Nuclearelectrica.

“BWXT Medical se angajează să crească aprovizionarea fiabilă cu izotopi medicali care salvează vieți pentru piața de medicină nucleară din întreaga lume. Colaborarea noastră interesantă cu Nuclearelectrica este un pas important pentru a contribui la îmbunătățirea sănătății și bunăstării a milioane de oameni din întreaga lume și pentru a ne poziționa în continuare afacerea pentru a răspunde cererii globale în creștere.” – Jonathan Cirtain, președinte și director executiv, BWXT Medical Ltd.

Nuclearelectrica are 26 de ani de experiență operațională, fiind considerată una dintre cele mai performante companii la nivel global. Prin cele 3 proiecte strategice de investiții ale sale, (Retehnologizarea Unității 1 CNE Cernavodă, Proiectul Unităților 3 si 4, Proiectul SMR), compania urmărește să furnizeze energie curată, să reducă amprenta de carbon, să susțină Acordul de la Paris și, pe baza strategiei sale ESG, să sprijine, de asemenea, inițiative cu impact asupra sănătății umane, cum ar fi acest acord.

BWXT Medical Ltd., parte a BWX Technologies, Inc., are mai mult de 40 de ani de experiență în domeniul medicinei nucleare, și anume producția de izotopi medicali, produse farmaceutice, dispozitive medicale, consolidând cooperarea pentru a dezvolta în continuare noi tratamente în domeniul medicinei nucleare prin dezvoltarea, fabricarea și furnizarea de produse de diagnosticare imagistică și de tratament prin radioterapie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*