Noua competiție Destinația Europeană de Excelență 2022 a fost lansată. UE premiază pionierii sustenabilității în turism

Cetatea de Scaun a Sucevei. FOTO CJ Suceava
Cetatea de Scaun a Sucevei. FOTO CJ Suceava

Comisia Europeană lansează competiția Destinația Europeană de Excelență (EDEN) 2022. Această inițiativă răsplătește cele mai bune realizări în turismul sustenabil și practicile de tranziție verde în destinații mai mici din întreaga Europa.

EDEN a fost introdus prima dată de Comisia Europeană și 2007 ca o inițiativă pentru a recompensa destinații de turism sustenabil emergente, netradiționale din Europa, pe baza unor competiții naționale. Inițiativa a fost reproiectată și actualizată în perspectiva obiectivelor European Green Deal și va contribui la recuperarea și reziliența destinațiilor turistice afectate de pandemia COVID-19.

Ea acoperă țările UE precum și cele din afara UE participante la programul COSME. Competiția se adresează destinațiilor turistice mai mici care își pot expune realizările excepționale în ce privește sustenabilitatea și inspiră alte destinații în tranziția lor verde.

Destinațiile Europene de Excelență este o inițiativă UE, introdusă de Comisia Europeană. Scopul este de a recunoaște și premia destinații mai mici care aplică strategii de succes pentru stimularea turismului sustenabil prin practici de tranziție verde. Competiția se bazează pe principiul promovării dezvoltării turismului sustenabil care aduc valoare pentru economie, pentru planetă și oameni.

Pentru a concura la titlul Destinația Europeană de Excelență 2022, destinațiilor li se cere să-și demonstreze cele mai bune practici în turismul sustenabil și tranziția verde. Aplicațiile vor fi evaluate mai întâi de un comitet de experți independenți în sustenabilitate. În a doua etapă, 3 orașe aflate pe lista scurtă vor trebui să-și prezinte candidatura în fața Juriului european. Juriul european va selecta un câștigător, Destinația Europeană de Excelență 2022, care va fi anunțat în noiembrie 2021.

Destinația câștigătoare va fi poziționată ca pionier în sustenabilitatea turismului dedicat obiectivelor European Green Deal și vor primi asistență în comunicare și branding pe parcursul anului 2022.

Pentru a aplica, reprezentanții destinațiilor trebuie să completeze un formular online. Termenul pentru aplicații este 16 iunie 2021 ora 17:00 CET.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*