MOCAPP dezvoltă un parteneriat cu Ludo.com pentru a sprijini creatorii de artă și conținut digital să intre în Metaverse

FOTO Total PR

MOCAPP, platforma de Influencer Ads care face legătura dintre branduri și influenceri, anunță lansarea programului I.AM (Influencers Academy for the Metaverse), o inițiativă de educație Web3 dedicată influencerilor, creatorilor de conținut și artiștilor. În acest sens, MOCAPP dezvoltă un parteneriat strategic cu Ludo.com, primul motor de căutare universal pentru Metaverse (NFT-uri, aplicații și experiențe).

Astfel, prin programul I.AM, influencerii din ecosistemul MOCAPP vor avea acces la o nouă sursă de venituri, prin crearea, promovarea și monetizarea propriilor NFT-uri, Ludo.com oferind suportul logistic și tehnic pentru lansarea (mintarea) colecțiilor NFT. Începând cu anul viitor, cei doi parteneri au în plan să dezvolte aplicații de tip „play to earn” dedicate creatorilor digitali.

„Influencerii încep să se folosească de NFT-uri pentru a-și monetiza munca și talentele. Creatorii, atât cei la început de drum cât și celebritățile cu audiențe mari încep să caute soluții pentru a fi stăpâni pe conținutul lor, pe datele pe care le generează și pe comunitățile care se construiesc în jurul lor. Ne pregătim pentru Web 3, susținând creatorii și în această nouă lume care se întrevede deja la orizont“, afirmă Florin Grozea, CEO MOCAPP.

De asemenea, în cadrul parteneriatului, Sergiu Drăgănuș (DAO Spark, Ludo.com) va susține cursul intitulat “NFT opportunities for digital creators and influencers”, care va fi accesibil pe majoritatea platformelor video și pe site-ul MOCAPP.net în toamnă.

„Viziunea noastră este să atragem creatori și colecții NFT din cele mai importante piețe, indiferent de blockchain-ul pe care sunt construite sau temele pe care le abordează. Primul pas în acest parteneriat este Educația, motiv pentru care am răspuns cu entuziasm inițiativei dezvoltate de MOCAPP. Alături de ei, avem ca obiectiv diseminarea de informație relevantă care să îi ajute pe influencerii și artiștii din ecosistemul MOCAPP să-și promoveze și să-și monetizeze propriile creații NFT”, a declarat Sergiu Drăgănuș, DAO Spark, Ludo.com.

Cu ocazia lansării acestei inițiative, Ludo.com anunță cooptarea antreprenorului Florin Grozea în echipa de Advisors. Florin Grozea a fost gazda panelului “Bring a NFT project to the spotlight” în cadrul summitului “The State of the Metaverse”, organizat de Ludo.com pe 9 iunie în București. Evenimentul și-a propus conectarea oamenilor influenți din domeniu: creatori și lideri din industrie (dezvoltatori dapp, artiști NFT), conectori (influenceri, companii de PR, agenții media) și colecționari (investitori, integratori DeFi și alți parteneri de afaceri care activează în ecosistem).

NFT-urile (Non Fungible Tokens) reprezintă o unitate de date unică într-un registru contabil informatic denumit blockchain. Acestea oferă posibilitatea de a converti orice creație proprie într-o operă de artă digitală ce poate fi vândută ulterior ca NFT pe marketplace-urile dedicate. Anul 2021 a fost denumit „anul NFT-urilor” datorită exploziei de proiecte și creații lansate peste tot în lume. Se estimează că în prezent, piața totală a NFT-urilor depăsește 80 miliarde de dolari, din peste 400.000 de produse digitale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*