Ministrul Transporturilor a anunțat că a fost semnat contractul pentru realizarea drumului dintre Centura Oradea și Autostrada A3

A fost semnat contractul pentru realizarea drumului dintre Centura Oradea și Autostrada A3. FOTO Facebook Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a fost semnat contractul pentru realizarea drumului dintre Centura Oradea și Autostrada A3.

Cătălin Drulă a anunțat că drumul va avea 19 kilometri.

“Am luat parte azi la semnarea contractului pentru proiectarea și execuția drumului care va face legătura dintre Centura Oradea (Calea Sântandrei) și Autostrada A3 Transilvania, la Borș. Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum național cu 4 benzi. Va cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje și viaducte”, a spus Cătălin Drulă.

El a afirmat că acest contract valorează 545 de milioane de lei, prin finanțare europeană, iar ca termene sunt 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

“Am discutat cu antreprenorul austriac și am obținut promisiunea acestuia că lucrările vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, în 2023. Legăturile centrelor urbane la rețeaua de autostrăzi sunt o prioritate pentru echipa noastră”, a mai transmis ministrul Transporturilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*