Ministrul Finanțelor continuă dialogul cu mediul de afaceri

Adrian Câciu. FOTO Facebook Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu, a discutat vineri, 11 februarie, cu reprezentanții companiei OMV Petrom, conduși de cãtre dna Christina Verchere, Director General Executiv, despre sustenabilitatea politicilor fiscal-bugetare și despre consolidarea parteneriatului cu mediul de afaceri.
Printre temele abordate au fost asigurarea independenței energetice a României, tranziția cãtre implementarea unei infrastructuri dedicate energiei verzi și modificãrile legislative necesare. De asemenea, s-a discutat și despre direcțiile de acțiune cu privire la necesitatea modificãrii și adoptãrii legii off-shore, necesarã pentru demararea unor proiecte cu impact semnificativ în economie.

“Împreunã, stat și privat, suntem factori determinanți ai progresului societãții. Infrastructurile energeticã și economicã sunt la fel de importante pentru viitor, iar succesul în îndeplinirea obiectivelor pe care ni le propunem depinde de gradul de colaborare dintre noi. Noi vom asigura atât sprijinul legal și financiar disponibil, cât și libertatea necesarã dezvoltãrii inițiativelor pozitive pe teritoriul României!”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Tot astãzi, la sediul MF, Adrian Câciu a avut prima întâlnire cu reprezentanții industriei tutunului, cu care a discutat despre impactul industriei în economie și regimul fiscal al produselor din tutun.
Întâlnirile fac parte din inițiativa Ministerului Finanțelor de a integra viziunea reprezentanților mediului de afaceri românesc în procesul de proiectare a politicilor publice, cu impact direct în economie, pentru asigurarea sustenabilitãții politicilor financiar-fiscale și consolidarea parteneriatului dintre mediul antreprenorial și guvern.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*