Ministrul Economiei afirmă că dezvoltarea schimburilor comerciale între România și Pakistan reprezintă o prioritate a mandatului său

Florin Spătaru. FOTO Ministerul Economiei

Ministrul economiei, Florin Spătaru, a primit astăzi, la sediul instituției, vizita oficială a ministrului afacerilor externe al Republicii Islamice Pakistan, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, ocazie care a prilejuit discuții despre dezvoltarea schimburilor comerciale și a cooperării economice dintre cele două țări.

„Am fost onorat și impresionat de deschiderea Excelenței Sale în abordarea subiectelor de interes pentru ambele state. Mi-am exprimat încrederea ca ministru al economiei și reprezentant al statului român în ceea ce privește viitorul relațiilor bilaterale în domeniul economic. România consideră a fi esențială întărirea relațiilor diplomatice, economice și comerciale, mai ales că la acest moment comerțul bilateral nu reflectă pe deplin potențialul celor două țări. În acest context suntem gata să lucrăm împreună pentru creșterea schimburilor comerciale, în context bilateral”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Pentru sporirea relațiilor economice bilaterale, demnitarul român a primit invitația de a vizita R.I. Pakistan, în cadrul oficial, în perioada următoare. În plus, ministrul afacerilor externe al R.I Pakistan și-a exprimat deschiderea ca această vizită să fie totodată și un prilej de interacțiune directă între oameni de business din cele două state.

La finalul întâlnirii, în prezența celor doi oficiali, reprezentantul Camerei de Comerț și Industrie a României, respectiv cel al Asociației Camerelor de Comerț și Industrie ale R.I. Pakistan au semnat acordul de cooperare ce prevede un schimb de burse între Universitatea Politehnică din București (UPB) și Universitatea din Islamabad.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*