Ministrul Claudiu Năsui s-a întâlnit cu sindicaliștii de la Șantierul Damen Mangalia  

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a întâlnit cu o delegație a sindicală a muncitorilor din șantierul naval Damen Shipyards Mangalia, veniți la București să protesteze împotriva intenției operatorului Damen de a pune în practică un plan de restructurare ce implică disponibilizarea a 228 de angajați.

Sindicatul din șantier, însoțit de BNS, s-a mai plâns că angajamentele asumate operatorului olandez privind creșterea semnificativă a numărului de angajați nu au fost respectate și că numărul comenzilor este foarte redus.

În 24 iunie va avea loc o Adunare Generală a Acționarilor care are pe ordine votarea planului de restructurare. Ministerul Economiei este acționarul majoritar al SN 2 Mai SA, care la rândul său deține șantierul, cu 51% din acțiuni, după ce acesta a fost naționalizat în 2018, urmare a retragerii fostului proprietar și operator al platformei, Daewoo Mangalia Heavy Industries.

Ministrul Economiei i-a informat pe reprezentanții delegației că problema concedierilor colective va fi discutată la nivelul guvernului. De asemenea, ministrul a subliniat în deplin acord cu reprezentanții muncitorilor că trebuie luate măsuri care să îmbunătățească pe termen lung situația șantierului.

Operatorul șantierului a justificat în mai multe rânduri disponibilizările prin scăderea numărului de comenzi de construcții de nave în contextul pandemiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*