Ministrul Claudiu Năsui s-a întâlnit cu sindicaliștii de la Șantierul Damen Mangalia  

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a întâlnit cu o delegație a sindicală a muncitorilor din șantierul naval Damen Shipyards Mangalia, veniți la București să protesteze împotriva intenției operatorului Damen de a pune în practică un plan de restructurare ce implică disponibilizarea a 228 de angajați.

Sindicatul din șantier, însoțit de BNS, s-a mai plâns că angajamentele asumate operatorului olandez privind creșterea semnificativă a numărului de angajați nu au fost respectate și că numărul comenzilor este foarte redus.

În 24 iunie va avea loc o Adunare Generală a Acționarilor care are pe ordine votarea planului de restructurare. Ministerul Economiei este acționarul majoritar al SN 2 Mai SA, care la rândul său deține șantierul, cu 51% din acțiuni, după ce acesta a fost naționalizat în 2018, urmare a retragerii fostului proprietar și operator al platformei, Daewoo Mangalia Heavy Industries.

Ministrul Economiei i-a informat pe reprezentanții delegației că problema concedierilor colective va fi discutată la nivelul guvernului. De asemenea, ministrul a subliniat în deplin acord cu reprezentanții muncitorilor că trebuie luate măsuri care să îmbunătățească pe termen lung situația șantierului.

Operatorul șantierului a justificat în mai multe rânduri disponibilizările prin scăderea numărului de comenzi de construcții de nave în contextul pandemiei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*