Ministerul Investițiilor vrea ca unitățile medicale să acceseze mai ușor fonduri europene

Bani pentru finanțări. FOTO moerschy
Bani pentru finanțări. FOTO moerschy

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a organizat o întâlnire de lucru în vederea identificării de soluții pentru simplificarea procesului de accesare a finanțărilor europene ce vor putea fi accesate de instituțiile medicale.

„Ne dorim servicii medicale de calitate pentru toți românii. Din acest motiv, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene face demersuri concrete pentru simplificarea procesului de accesare a fondurilor europene și caută cele mai bune soluții împreună cu partenerii din sistemul medical, instituții de prestigiu din domeniu”, a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat și coordonatorul procesului de simplificare la nivelul MIPE.

Oficialul MIPE a explicat că a fost analizată posibilitatea utilizării sistemului de costuri simplificate pentru proiectele majore de screening, care vor fi finanțate din fondurile ce vor fi gestionate prin Programul Operațional Sănătate 2021-2027.

„Instituțiile medicale care implementează deja programe de screening au prezentat rezultatele obținute până acum, iar ceea ce am văzut ne-a convins că trebuie să mergem mai departe și să le susținem eforturile de a aduce medicina din România în lumea digitalului și interconectivității”, a explicat secretarul de stat MIPE.

În viitoarea perioadă de programare, 2021-2027, România are alocate fonduri europene în valoare de 31 miliarde euro. Alocarea propusă pentru Programul Operațional Sănătate este de aproximativ 4 miliarde euro.
La întâlnire au mai participat Teodora Preoteasa, director general – Direcția Generală de Programare și Coordonare Sistem și Daniel Popa, director general – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*