Ministerul Finanțelor listeazã noi titluri de stat Fidelis de peste 1 miliard de lei

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor (MF) a atras 872,5 milioane lei și 208,4 milioane euro, valori însumând peste 1 miliard de lei, prin cea de-a șasea ofertã primarã de vânzare de titluri de stat Fidelis pentru populație derulatã în ultimii doi ani prin Bursa de Valori București. Titlurile de stat au intrat la tranzacționare joi, 16 decembrie 2021, în cadrul Bursei de Valori București.

„Pe parcursul acestui an, persoanele fizice au investit peste 4,3 miliarde de lei în titlurile de stat FIDELIS, ceea ce demonstreazã cã programul se bucurã de un interes ridicat, fiind un instrument de economisire atât pentru disponibilitãțile în lei, cât și pentru cele în euro. Participarea susținutã a investitorilor cu ocazia celor patru emisiuni derulate în anul 2021 dovedesc aprecierea de care se bucurã acest Program, care oferã siguranțã investițiilor și reprezintã o alternativã necesarã pe piața instrumentelor financiare românești.”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Valoarea celor șase runde de finanțare derulate de Ministerul Finanțelor în 2020 și 2021 la BVB se apropie de 10 miliarde lei (2 miliarde euro).
Ministerul Finanțelor a derulat oferta publicã de vânzare a titlurilor de stat Fidelis, denominate în lei și în euro, în perioada 18 noiembrie – 10 decembrie 2021. Oferta a fost dedicatã persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani. Sindicatul de intermediere al ofertei a fost format din BT Capital Partners (Lead Manager) și Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã și BRD – Groupe Société Générale.
În cadrul ofertei, românii au plasat 8.817 ordine de subscriere atât pentru titlurile de stat denominate în lei, cât și pentru cele în euro. Oferta a cuprins titluri de stat în lei cu maturitãți de 1, respectiv 3 ani, și o emisiune în euro, cu scadența la 5 ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*