Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

În perioada 18 noiembrie – 10 decembrie 2021, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã și B.R.D. – Groupe Sociéte Générale, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.
Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 4,00% și respectiv de 4,60%, iar cele în euro au scadențã de 5 ani și dobândã anualã de 1,80%. Valoarea nominalã a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

“Ministerul Finanțelor continuã emiterea titlurilor de stat destinate populației prin Programul FIDELIS. Titlurile de stat dedicate populației, atât în lei cât și în euro, vor continua sã capteze interesul românilor care cautã investiții profitabile garantate de statul român. Trebuie menționate profesionalismul și experiența partenerilor noștri în acest Program. Acestea continuã sã fie piloni importanți pentru promovarea emisiunilor derulate prin mecanismul Bursei de Valori București”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundarã interbancarã.
Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*