MDLPA, prin POR: Peste 385 de milioane de lei pentru educație, servicii sociale și promovarea spiritului antreprenorial

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

27 de noi contracte de finanţare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în valoare eligibilă totală de 386.707.096,96 de lei, au fost semnate de Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, pentru 3 unități administrativ-teritoriale, 2 instituții publice și 22 de întreprinderi mici și mijlocii.

Astfel:

  • municipiul Giurgiu, pentru creșterea performanței energetice la Liceul Teoretic “Nicolae Cartojan”, va primi 3.964.556,87 lei;
  • comuna Ivănești (județul Vaslui) va beneficia de 4.808.860,38 lei pentru construirea unei școli în satul Ivănești;
  • Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, pentru creșterea calității vieții copiilor din Centrul de Plasament Orlat și prevenirea separării copilului de familia sa, va primi 4.712.911,51 lei;
  • Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași va beneficia de 4.838.500 lei pentru închiderea Centrului Rezidențial “Sf.Andrei” din cadrul Centrului de Servicii Sociale “Sf.Andrei”;
  • municipiul Timișoara va beneficia de 3.511.841,44 lei pentru construirea unui Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, prevăzut cu acces auto, acces pietonal, parcaje și amenajare parcelă.

Alte 22 de proiecte au ca principal obiectiv creșterea competitivității unor firme, prin extinderea activității și achiziționarea unor produse și echipamente moderne.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*