Marius Chiriac este noul director general al ENEL Energie șI ENEL Energie Muntenia

Marius Chiriac, director general - Enel Energie și Enel Energie Muntenia. FOTO Enel
Marius Chiriac, director general - Enel Energie și Enel Energie Muntenia. FOTO Enel

Marius Chiriac, fostul coordonator al activității Enel X România, a preluat la începutul lunii mai funcția de director general al companiilor Enel Energie și Enel Energie Muntenia, care dețin împreună cel mai mare portofoliu de clienți pe piața concurențială de energie electrică din România. Michele Abbate, cel care a condus companiile de furnizare de energie electrică și gaze naturale ale grupului Enel în România începând cu luna septembrie 2017, va prelua o altă poziție în cadrul Grupului Enel.

„Ne bucurăm să îl avem pe Marius Chiriac în funcția de director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia. Cunoștințele sale în domeniul furnizării energiei și gazelor naturale împreună cu experiența sa în coordonarea strategiilor de afaceri îl fac un candidat ideal pentru acest post.

Aș dori, de asemenea, să-mi exprim aprecierea față de Michele Abbate pentru munca excelentă pe care a făcut-o în ultimii patru ani în calitate de director general al companiilor de furnizare a energiei Enel și să-i doresc succes în noua poziție”, a spus Carlo Pignoloni, CEO & Country Manager Enel România.

Absolvent al Universității Politehnica București, Facultatea de Energetică, Marius Chiriac are o experiență de peste 11 ani în cadrul grupului Enel. S-a aflat la conducerea Enel X România încă de la lansarea companiei, în 2018, dând startul celui mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din țară. Anterior, a ocupat în cadrul Enel Energie și Enel Energie Muntenia funcții precum Head of Marketing și Head of Sales and Energy Management.

„M-am alăturat echipei Enel acum 14 ani, când România făcea primii pași către liberalizarea pieței de energie electrică pentru consumatorii casnici, proces în care m-am implicat activ. Companiile de furnizare Enel au fost încă de la început jucători principali în procesul liberalizării ceea ce a făcut ca, astăzi, 76% dintre clienții casnici din portofoliul acestora să fie pe piața concurențială, cea mai mare pondere dintre toți furnizorii mari din România.

Sunt onorat să încep un nou capitol în cadrul Enel Energie și Enel Energie Muntenia pentru a duce la bun sfârșit acest proces complex al liberalizării pieței de energie”, a declarat Marius Chiriac, director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

În calitate de director general al companiilor de furnizare de energie electrică și gaze naturale Enel Energie și Enel Energie Muntenia, Marius Chiriac va coordona strategia generală de business și activitățile de furnizare și vânzare ale grupului Enel în România. Obiectivul său este de a dezvolta o gamă variată de oferte care să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor de energie electrică și gaze naturale, prin pachete integrate de utilități și servicii cu valoare adăugată.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia au în portofoliu peste 3 de milioane de clienți. Aproximativ 2,9 milioane dintre aceștia sunt consumatori casnici de energie electrică, trei sferturi aflându-se deja pe piața concurențială. În urma campaniilor de informare derulate anul trecut și continuate în 2021, aproximativ 140.000 de consumatori casnici au optat în primul trimestru al acestui ani pentru oferte pe piața concurentială, cu 40% mai mult față de perioada similară a anului trecut.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia acoperă nevoile consumatorilor de energie din toate zonele țării. Aceșția au garanția unor prețuri fixe la energia electrică pentru perioada aleasă și pot gestiona totul online: de la semnarea contractului, până la primirea și plata facturii, solicitarea de informații și urmărirea consumului.

Mai mult, ofertele Enel au inclus, în ultimii ani, furnizarea de gaze naturale, Enel devenind astfel un furnizor integrat de energie, precum și diverse servicii și produse cu valoare adăugată, precum asistență tehnică de urgență la domiciliu pentru instalații, iluminat eficient sau achiziționarea de aparatură electronică și electrocasnică cu plata în tranșe și cu serviciul de instalare inclus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Dl DIRECTOR ESTE COMPLET INCOMPETENT! Aplicatia MY ENEL TOT NU MERGE SI STAI TOT 20 DE MIN LA CALL CENTER! UNDE ESTE COMPETENTA?????? NU STIE SA PUNA OAMENII LA MUNCA! IN REST DA BINE IN POZA SI DACA VB…CU DL(DIRECTOR)…. NU PREA II AJUNGI LA NAS! TITULARI DE POSTURI….NU DE COMPETENTE…..TITULARI DE SALARII SI PRETENTII MARI….IN REST FORMA FARA FOND!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*