MAE informează că circulația rutieră în Portugalia este afectată de proteste

Vedere din Portugalia. FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Portugheză că lucrătorii din sectorul agricol vor continua mișcarea de protest începută în cursul zilei de 1 februarie 2024. Intenția declarată a protestatarilor de a intra în capitala Lisabona poate afecta circulația rutieră pe principalele trasee de acces spre capitală. Manifestările se pot prelungi și în zilele următoare.

Forțele de ordine publică portugheze recomandă evitarea podurilor Vasco da Gama și Marechal Carmona din Vila Franca de Xira, precum și continuarea călătoriei spre zona metropolitană a Lisabonei doar pe rute ocolitoare, folosind Podul 25 Aprilie.

Cetățenii români sunt sfătuiți să respecte recomandările autorităților locale și să urmărească informațiile actualizate privind circulația rutieră, consultând paginile oficiale de Internet ale poliției rutiere și administrației capitalei portugheze.

Continuă să fie afectate de manifestările de protest localitățile Beja (drumul național EN 520) și Vila Verde de Ficalho (drumul național EN 260).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Repubica Portugheză: +351927411628.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*