MAE a emis o atenționare de călătorie pentru cei care merg în Slovenia. Sunt prognozate condiții meteo nefavorabile

Furtuna. FOTO Boboshow

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească  în Republica Slovenia că agenţia locală pentru mediu a emis, pentru zilele de 2 și 3 noiembrie 2023, două avertizări de cod roșu și portocaliu de ploi torențiale cu risc de inundaţii și vânt cu aspect de furtună.

Avertizarea cod roșu este valabilă pentru zonele Alpii Iulieni și zonele limitrofe acestora, unde căderile de apă vor înregistra valori între 120 și 240 de litri pe mp, iar cea de cod portocaliu pentru celelalte regiuni ale țării, unde sunt așteptate valori între 60 și 120 de litri pe mp.

Se vor înregistra, de asemenea, intensificări ale vântului în zonele de sud și sud-vest ale țării, cu valori cuprinse între 70 și 100 km/h, în timpul nopții.

Există riscul alunecărilor de teren ca urmare a precipitațiilor abundente, fenomen care va continua pentru câteva zile și după dispariția ploilor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, au la dispoziție și telefonul de urgențe al misiunii diplomatice a României la Ljubljana +386 40980068.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*