Lucrări de consolidare la pasajul inferior rutier de la km 15+470 (DN2A), pe linia de cale ferată Slobozia Veche – Ciulnița

FOTO CFR Infrastructură

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că în perioada 28 august – 1 octombrie 2023 se execută lucrări de consolidare la pasajul inferior de la km 15+470, pe linia de cale ferată Slobozia Veche – Ciulnița, lucrări care impun închiderea traficului feroviar, până la data de 1 octombrie, dar și restricții de circulație pe DN 2A, în zilele de 2 septembrie și 16 septembrie 2023.

Lucrările de consolidare a pasajului inferior de la km 15+470 au drept scop refacerea drenurilor și a hidroizolației, consolidarea culeei și înlocuirea suprastructurii, cu un tablier metalic, cu cuvă de beton pentru susținerea prismei de piatră spartă, pe o lungime de 200 m, lucrări necesare pentru asigurarea stabilității structurii podului, îmbunătățirea parametrilor de rezistență și creșterea vitezei de circulație a trenurilor la 70 km/h, viteza proiectată a liniei. De asemenea, prin lucrările de consolidare a acestui obiectiv se va asigura o înălțime, între șosea și grinda podului, de 6.00 m, înălțimea actuală fiind de 4.90 m.

Astfel, în perioada de execuție a lucrărilor de consolidare a pasajului inferior de la km 15+470, linia de cale ferată Slobozia Veche – Ciulnița va fi închisă, iar pentru continuitatea circulației feroviare, constructorul pune la dispoziția călătorilor mijloace auto pentru transbordare pe relația Slobozia Veche – Slobozia Sud – Ciulnița, programul de circulație a mijloacelor auto fiind afișat la gările Slobozia Veche și Ciulnița.

De asemenea, din punct de vedere al circulației rutiere pe DN2A, se vor introduce restricții de trafic în data de 2 septrembrie 2023, cu dirijarea alternativă a circulației pe o singură bandă, iar în data de 16 septembrie 2023 se va închide, timp de 12 ore, tronsonul de drum cuprins între sensul giratoriu Slobozia Veche km 62+500 și sensul giratoriu de la Șoseaua Ciulniței, km 66+200.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*