Limitări de viteză pe calea ferată – temperaturi de peste 50 de grade la nivelul șinei

Cale ferată. FOTO Pixabay.com

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că la această oră traficul feroviar pe anumite intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF București, Craiova, Timișoara și Cluj se desfășoară în conditii speciale, cu limitarea vitezei de circulație a trenurilor, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul șinei, acestă măsură fiind necesară pentru circulația trenurilor în condiții de siguranţă.

Pe raza Regionalelor Galați și Iași circulația feroviară se desfășoară în condiții normale, fără limitări de viteză la această oră, iar pe raza Regionalelor Constanța și Brașov s-au introdus limitări de viteză doar pe câte un interval CF, și anume între Țăndărei și Movila (SRCF Constanța), respectiv între Augustin și Albești (SRCF Brașov).

În intervalele orare în care temperatura în aer depășește deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină pe anumite intervale de stații depășeste 50 de grade se reduce viteza de circulaţie a trenurilor în medie CU 20-30 km/h față de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Această măsură de limitare a vitezei de circulație, în intervalele orare în care termperatura la nivelul șinei ajunge la 50 de grade, este aplicată de toate companiile de infrastructură și respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situații speciale.

Totodată, CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*