Lenovo prezintă la CES 2024 noi produse cu inteligență artificială, care susțin procesul creativ

Lenovo prezintă la CES 2024 noi produse cu inteligență artificială, care susțin procesul creativ. FOTO Smart Point

Lenovo a prezentat la CES® 2024 cele mai noi produse din portofoliul său de dispozitive pentru segmentul consumer. Printre ele, o selecție de laptopuri Yoga AI care susțin procesul creativ, o tabletă care îi invită pe utilizatori să se joace și să învețe în același timp, laptopurile Lenovo IdeaPad, concepute special pentru utilizarea zilnică, dar și periferice adaptate lumii moderne.

„Consumatorii moderni au nevoie de soluții care să se adapteze propriilor nevoi, aflate într-o continuă evoluție, iar cele mai recente dispozitive portabile de la Lenovo își propun să răspundă chiar acestor nevoi, prin tehnologii atent gândite, inclusiv pe bază de AI”, a declarat Jun Ouyang, Vicepreședinte și General Manager Consumer Business, Intelligent Devices Group la Lenovo. „Viziunea noastră de a oferi AI pentru toți plasează utilizatorul individual în centru, punând accentul pe securitate și protejarea datelor”.

Puterea și flexibilitatea inteligenței artificiale

Noua gamă de laptopuri Lenovo Yoga cu Windows 11 vin cu Lenovo Yoga Creator Zone, un software nou, exclusiv pentru creatori, artiști și pentru toți cei care vor să valorifice puterea inteligenței artificiale generative, într-un mod simplu și securizat. Cu o structură gândită pentru persoanele creative, Lenovo Yoga Creator Zone oferă posibilitatea de a genera imagini, transformând descrierile pe bază de text sau chiar schițele în vizualuri spectaculoase, fără a fi nevoie de comenzi, coduri sau setări complexe. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să descrie ceea ce vor să vadă, iar sistemul generează instantaneu o reprezentare vizuală.

Lenovo Yoga Creator Zone oferă, de asemenea, caracteristici suplimentare de confidențialitate și securitate și are în centrul său utilizatorul, iar acest lucru înseamnă că poate funcționa offline și nu necesită o conexiune la internet. Cu laptopurile Yoga de ultimă generație, procesul creativ este controlat de utilizator și nu de algoritmii de pe internet, ceea ce înseamnă că acesta poate genera imagini pe baza oricărei descrieri, poate adăuga culoare poveștilor dintr-o carte sau poate aduce la viață poezii.

Pentru dispozitivele Lenovo Yoga Pro cu placă video dedicată, inclusiv laptopuri cu NVIDIA® GeForce RTX™ 4070, Lenovo Yoga Creator Zone vine și cu funcția Image Training, o caracteristică Lenovo ce le permite utilizatorilor să antreneze un model personalizat care este stocat local pe dispozitivul lor. Cu fiecare imagine sau set de imagini finale pe care le oferă, laptopul Lenovo Yoga Pro poate învăța și genera mai departe vizualuri care să se potrivească stilului și preferințelor utilizatorului. Cei care preferă cubismul, de exemplu, vor regăsi acest stil încorporat în mod consistent, fără să fie nevoie să-l descrie de fiecare dată, în vreme ce aceia care preferă zona pop art nu vor vedea alte genuri în lucrările lor. Cu Image Training rezultatele sunt personalizate și reprezintă o reflexie unică a fiecărui utilizator.

Un Lenovo Yoga pentru fiecare creator

Vârfurile de gamă ale noii generații de laptopuri Lenovo Yoga sunt modelele Lenovo Yoga Pro 9i (16″, 9) și Lenovo Yoga 9i 2-in-1 (14″, 9), cel din urmă venind la pachet cu un Lenovo Smart Pen și o husă. Concepute pentru creatorii care nu doresc să facă niciun compromis în privința standardelor proprii, ambele laptopuri premium sunt certificate MIL-STD-810H1 pentru durabilitate și integrează componente de ultimă generație, precum cel mai nou procesor Intel® Core™ Ultra pentru performanță ultra rapidă, un procesor fizic Lenovo AI Core care gestionează performanța AI și baterii puternice, cu încărcare rapidă2. Pentru maximizarea performanței procesoarelor Lenovo AI Core și Intel Ultra pe noul Lenovo Yoga Pro 9i (16″, 9), compania a dezvoltat și Lenovo X Power, o soluție pe bază de machine learning care facilitează realizarea proiectelor creative precum randări 3D sau colorizarea producțiilor video prin alocarea puterii de procesare pentru a optimiza performanța, autonomia bateriei și eficiența de răcire. Ambele modele integrează o tastă Copilot, oferind acces mai rapid la instrumentul AI zilnic. Copilot în Windows 11 valorifică toate capabilitățile AI pentru a oferi răspunsuri relevante, a rezuma e-mailuri, a genera imagini și multe altele.

Lenovo Yoga Pro 9i (16″, 9) și Lenovo Yoga 9i 2-in-1 (14″, 9) sunt echipate cu Lenovo Premium Suite, o colecție de instrumente de productivitate care îi ajută pe utilizatori să fie mai eficienți, oferind inclusiv tehnologie de anulare a zgomotului la calitate de studio, datorită microfoanelor încorporate, în așa fel încât să elimine sunetele deranjante de fundal și să pună în evidență vocea utilizatorului în timpul apelurilor, dar și difuzoare compatibile Dolby Atmos® pentru imersiune cinematică, o cameră cu infraroșu de 5MP care păstrează utilizatorul în centrul imaginii, dar și o tastatură Yoga confortabilă și foarte fluidă cu o cursă a tastei de 1,5mm.

Un laptop puternic cu accelerare AI pentru creatorii de conținut, Lenovo Yoga Pro 9i (16″, 9) poate integra modele de plăci până la NVIDIA® GeForce® RTX 4070 pentru laptop-uri, cu certificare NVIDIA Studio, dispune de un ecran Mini-LED PureSight Pro 3.2K și oferă sunet puternic datorită celor șase difuzoare ce redau un bass profund. Omologul său flexibil, laptopul convertibil Lenovo Yoga 9i 2-in-1 (14″, 9), poate fi folosit și ca o tabletă și vine cu un ecran OLED PureSight 2.8K, cu o opțiune de redare la calitate 4K OLED, un soundbar care se rotește la 360 de grade cu patru difuzoare Bowers & Wilkins și un Slim Pen la pachet cu dispozitivul, care se atașează magnetic de husă.

Familia Lenovo Yoga a fost completată cu patru noi laptopuri. Pentru portabilitate, modelul Lenovo Yoga Slim 7i (14″, 9) este un laptop premium subțire și ușor din ediția Intel Evo, dotat cu procesoare Intel Core Ultra și un ecran OLED WUXGA. Pentru crearea de conținut, Lenovo Yoga Pro 7i (14″,9) și Lenovo Yoga Pro 7 (14″,9) sunt laptopuri dedicate persoanelor creative și sunt echipate cu o variantă de procesoare Intel Core Ultra sau cu procesoare AMD de până la AMD Ryzen™ 7 8845HS, până la opțiuni cu placă video pentru laptopuri NVIDIA GeForce RTX 4050 cu certificare NVIDIA Studio și un ecran LCD PureSight Pro sau OLED 3K.

La rândul său, Lenovo Yoga Book 9i (13″, 9) este primul laptop din lume cu două ecrane OLED de dimensiuni clasice3 și poate fi acum alimentat de noile procesoare Intel Core Ultra, integrează un ecran OLED PureSight 2,8K și un soundbar rotativ Bowers & Wilkins. De asemenea, acesta poate fi echipat cu o varietate de programe software dedicate îmbunătățirii procesului creativ, inclusiv Smart Launcher pentru a grupa aplicațiile utilizate în mod obișnuit cu scopul de a spori eficiența, Enhanced Virtual Keyboard pentru ca utilizatorii să își exprime personalitatea cu ajutorul skin-urilor, inteligență artificială pentru înfrumusețarea scrisului de mână și multe altele. Nu în ultimul rând, Lenovo prezintă și noile laptopuri convertibile Lenovo Yoga 7i 2-in-1 (16″, 9) și Lenovo Yoga 7i 2-in-1 (14″, 9). Fiecare dintre ele integrează o tastă Copilot, oferindu-le creatorilor acces rapid la instrumente care să le stimuleze creativitatea.

O nouă eră a tehnologiei și responsabilității

Noile laptopuri Lenovo Yoga continuă tradiția design-ului atent realizat și a tehnologiei de ultimă generație și marchează, de asemenea, o nouă eră în ceea ce privește responsabilitatea, deoarece Lenovo își consolidează angajamentul de a ajunge la un nivel de emisii nete zero până în 2050. Toate laptopurile noi Yoga folosesc acum ambalaje fără plastic și cutii din hârtie cu certificare FSC™, care provin din surse responsabile.

În plus, toate laptopurile Yoga conțin acum aluminiu reciclat în structura balamalei și cel puțin 90% plastic PCC este utilizat pentru realizarea carcaselor adaptoarelor de alimentare negre de 45 ~ 100W. Unele laptopuri Yoga, cum ar fi Yoga Book 9i (13″, 9), duc responsabilitatea față de mediu cu un pas mai departe, cu o carcasă fabricată din aluminiu 100% reciclat, sau, în cazul lui Yoga 9i 2-in-1 (14″, 9), datorită ambalajului cu un design inteligent care se transformă într-un suport de laptop reutilizabil. Atât Yoga Pro 9i (16″, 9), cât și Yoga 9i 2-in-1 (14″, 9) sunt certificate ca fiind neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon de către TÜV, iar toate laptopurile Yoga au în structura capacului aluminiu reciclat în proporție de 50%.

 Joacă-te mai mult, învață mai eficient, cu Lenovo Tab M11

Creată pentru divertisment, dar proiectată și pentru învățare, tableta Lenovo Tab M11 este dispozitivul „pentru timpul liber” pentru studenți, cunoscători în materie de filme și artiști desenatori. Echipată cu Lenovo Tab Pen, un stylus practic ce oferă o experiență fără compromisuri pentru scriere, desenare și realizare de schițe, tableta are preinstalat un software premium care îmbunătățește procesul de utilizare: Nebo convertește scrisul de mână în text, MyScript Calculator 2 rezolvă ecuații și funcții în timp real și WPS Office ajută la vizualizarea și editarea cu ușurință a documentelor.

Cu Lenovo Tab M11 vizualizarea poate fi împărțită în două ecrane, pentru a lua notițe sau pentru a desena în timp ce sunt vizionate clipuri video. De asemenea, dispune de un mod de lectură imersiv care le permite cititorilor să comute între vizualizarea cromatică și cea mono și este dotată cu un ecran4 vibrant FHD de 11 inch care are suport Netflix HD și cu difuzoare cvadruple compatibile Dolby Atmos. Lenovo Tab M11 este alimentată de procesorul MediaTek™ Helio G88 Octa-core și integrează o baterie de 7040 mAh cu o autonomie de până la 10 orede streaming sau întreaga zi pentru luarea de notițe în clasă.

Când productivitatea este prioritatea principală, laptopurile Lenovo IdeaPad oferă rezultate

Noua gamă de laptopuri și dispozitive 2-in-1 convertibile Lenovo IdeaPad cu Windows 11 facilitează și mai mult crearea, producția și consumul de conținut pentru utilizatorii obișnuiți. Iar cu Lenovo AI Engine încorporat acum în toate dispozitivele Lenovo IdeaPad, experiența utilizatorului este îmbunătățită în ceea ce privește puterea și performanța, afișajul, vocea și conectivitatea wireless.

Smart Power de la Lenovo oferă o gestionare inteligentă a energiei și a temperaturii pentru a maximiza performanța, minimizând în același timp consumul bateriei și zgomotul produs de ventilator prin adaptarea activă la schimbarea obiceiurilor utilizatorilor. Funcția Smart Wireless de la Lenovo minimizează lag-ul prin sporirea puterii conexiunii Wi-Fi și detectarea automată a oricăror întreruperi de conexiune, permițând un streaming mai stabil și sesiuni online neîntrerupte.

Cu cele mai recente procesoare Intel Core 7 U integrate în modelele Lenovo IdeaPad Slim 5i (15″, 9)Lenovo IdeaPad 5i 2-in-1 (16″, 9) și Lenovo IdeaPad 5i 2-in-1 (14″, 9), precum și cu procesoarele de până la AMD Ryzen 7 8845HS în toate modelele AMD, dispozitivele Lenovo IdeaPad din acest an sunt concepute pentru a oferi inspirație.

O formă nouă, noi orizonturi

Noul Lenovo IdeaPad Slim 5i (15″, 9) este primul laptop cu display 16:10 de 15,3 inch din familia Lenovo IdeaPad, oferindu-le utilizatorilor și mai multă libertate în ceea ce privește modul în care aleg să rămână creativi în mișcare. Ecranul WUXGA cu raport de aspect 16:10 și cu 90% AAR și 100% sRGB oferă o reproducere foarte vibrantă și precisă a culorilor. Laptopul ultra-subțire are un design cu tastatură care se întinde până în margini, găzduind două porturi USB Type-C™ cu funcții complete (pe lângă porturile standard) pentru o compatibilitate extinsă cu perifericele. Lenovo IdeaPad Slim 5i (15″, 9) funcționează mai mult timp, datorită bateriei Polymer de până la 76WHr cu funcția Rapid Charge Boost, fiind testat din punctul de vedere al fiabilității conform standardelor MIL-STD-810H1 și este disponibil în variantele de culoare Violet și Cloud Grey, toate acestea la o greutate începând de la doar 1,79 kg.

Flexibilitate fără limite

Noile laptopuri convertibile Lenovo IdeaPad 5 și 5i 2-in-1 sunt disponibile la dimensiuni de 16 și 14 inch, pentru ca utilizatorii să se poată bucura pe deplin de tot potențialul calculatorului portabil. În acest an, ambele dimensiuni de display sunt la o calitate ce poate ajunge până la cea de OLED, Lenovo IdeaPad 5i 2-in-1 (16″, 9) și Lenovo IdeaPad 5 2-in-1 (16″, 9) au un ecran OLED 2K, în timp ce Lenovo IdeaPad 5i 2-in-1 (14″, 9) și Lenovo IdeaPad 5 2-in-1 (14″, 9) integrează un ecran cu o calitate care poate ajunge până la OLED WUXGA. Toate ecranele OLED 16:10 au o luminozitate de 400 de niți, acoperă 100% din spectrul de culoare DCI-P3, sunt certificate TÜV Low Blue Light și au funcționalitate tactilă completă atât în modul laptop, cât și în modul tabletă.

Perifericele viitorului

Noile căști Lenovo Yoga True Wireless Stereo Earbuds sunt căștile perfecte pentru a completa un dispozitiv Lenovo Yoga și pot fi asociate și interacționa fără probleme cu orice PC Yoga. Căștile pot comuta între mai multe dispozitive și pot trece de la modul de divertisment la cel de lucru fără a fi nevoie de reconectare. Cu anularea activă a zgomotului și trei microfoane integrate în fiecare cască, precum și cu funcții tactile pentru a gestiona cu ușurință apelurile, căștile sunt rezistente5 la apă, certificate IPX45 și se încarcă rapid.

Noul mouse Lenovo Yoga Pro combină confortul fizic dat de proiectarea ergonomică și liniștea adusă de funcțiile practice și bine gândite, inclusiv asocierea Bluetooth Swift cu mai multe dispozitive, butoane programabile și DPI reglabil în timpul funcționării, în trei trepte, și ajustabil până la 4000 dpi, precum și o baterie de 380 mAh2.

 Software și servicii

Experiența hardware a laptopurilor Lenovo Yoga și Lenovo IdeaPad poate fi îmbunătățită valorificând puterea soluțiilor software precum Lenovo Vantage6 și Lenovo Smart Performance6 pentru optimizarea dispozitivelor, monitorizarea performanțelor, verificarea sănătății PC-ului, dar și pentru o securitate îmbunătățită și chiar rezolvarea și prevenirea problemelor. În cazul în care apare o problemă la PC, prin intermediul serviciului Premium Care Plus6, utilizatorii pot avea acces prioritar la tehnicieni experți, reparații rapide, protecție împotriva daunelor accidentale și asistență pentru modul de utilizare a software-ului.

Prețuri și disponibilitate în EMEA7

 • Modelul Yoga Pro 9i (16″, 9) va deveni disponibil din aprilie 2024, la un preț începând de la 1.499 euro (TVA inclus).
 • Modelul Yoga 9i 2-in-1 (14″, 9) va deveni disponibil în martie 2024 la un preț începând de la 1.399 euro (TVA inclus).
 • Yoga Pro 7i (14″, 9) va fi disponibil în ianuarie 2024 la prețuri începând de la 999 euro (TVA inclus).
 • Yoga Pro 7 (14″, 9) va fi disponibil din februarie 2024 la un preț începând de la 899 euro (TVA inclus).
 • Pentru modelul Yoga Slim 7i (14″, 9), disponibilitatea în EMEA va fi anunțată la o data ulterioară.
 • Yoga Book 9i (13″, 9) va deveni disponibil în martie 2024, la un preț începând de la 2.199 euro (TVA inclus).
 • Yoga 7i 2-in-1 (16″, 9) va deveni disponibil în martie 2024 la un preț începând de la 799 euro (TVA inclus).
 • Yoga 7i 2-in-1 (14″, 9) va deveni disponibil în martie 2024 la un preț începând de la 899 euro (TVA inclus).
 • IdeaPad 5i 2-in-1 (16″, 9) va fi disponibil din februarie 2024, la un preț începând de la 799 euro (TVA inclus).
 • IdeaPad 5i 2-in-1 (14″, 9) va fi disponibil din februarie 2024, la un preț începând de la 599 euro (TVA inclus).
 • IdeaPad 5 2-in-1 (16″, 9) va fi disponibil din februarie 2024, la un preț începând de la 749 euro (TVA inclus).
 • IdeaPad 5 2-in-1 (14″, 9) va fi disponibil din februarie 2024, la un preț începând de la 549 euro (TVA inclus).
 • IdeaPad Slim 5i (15″, 9) va fi disponibil din februarie 2024, la un preț începând de la 699 euro (TVA inclus).
 • Lenovo Tab 11 va fi disponibil din 9 ianuarie 2024, la un preț de 199 euro (TVA inclus).
 • Lenovo Yoga True Wireless Stereo Earbuds vor deveni disponibile până la jumătatea anului 2024, la un preț începând de la 79,99 euro (TVA inclus)
 • Lenovo Yoga Pro Mouse va fi disponibil de la jumătatea anului 2024, la un preț începând de la 49,99 euro (TVA inclus)

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*