Întâlnire pe tema traseului autostrăzii Brașov – Bacău

Avem nevoie de autostrăzi. FOTO mazurskiwiatr
Autostrada FOTO mazurskiwiatr

La sediul prefecturii județului Brașov, a avut loc o întâlnire care a avut ca scop detalierea informațiilor referitoare la traseul autostrăzii Brașov – Bacău. La întâlnire au participat prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin VĂSII, reprezentanți ai CNAIR, ai Consiliului Județean Brașov, ai Primăriei Hărman și reprezentantul petiționarilor din zona localității Podu Olt, comuna Hărman.

În cadrul ședinței au fost lamurite mai multe aspecte legate de procesul de alegere a culoarului pentru autostradă și au fost clarificate mai multe informații vehiculate în spațiul public, cum ar fi: pe traseul autostrăzii, în localitatea Podu Olt, nu vor fi demolate aproximativ 50 de case, digurile de apărare ale localității nu vor fi afectate de construirea autostrăzii, drumurile afectate de autostradă vor avea continuitate prin construirea de pasaje subterane sau peste autostradă și multe altele.

De asemenea, subliniem faptul că în procesul de implementare al acestui obiectiv se vor lua toate măsurile necesare pentru a reduce la maxim disconfortul creat zonelor tranzitate de autostradă.

Traseul autostrăzii a fost stabilit în procesul de elaborare al studiului de fezabilitate, parcurgând toate etapele tehnice și legale prevăzute. Astfel, în procesul de alegere optimă a traseului final, CNAIR, împreună cu autoritățile publice locale implicate, a parcurs un amplu proces de analiză, consultare și definitivare. Mai mult, avizarea în CTE – CNAIR a traseului final, a fost posibilă doar după emiterea tuturor avizelor și planurilor de urbanism necesare de către autoritățile locale interesate de dezvoltarea acestui obiectiv”, a transmis CNAIR.

Modificarea traseului avizat este posibilă doar în ipoteza anularii unor acte emise de către autoritățile locale implicate în proiect și cu suportarea cheltuielilor deja efectuate ca plată a fazei AMC, 707.377,42 lei fără T.V.A, reprezentând plata a 5% contravaloare AMC.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*