Întâlnire a ministrului Agriculturii cu ambasadorul Israelului

Ministrul Agriculturii, întâlnire cu ambasadorul Israelului. FOTO Ministerul Agriculturii

Ministrul Adrian Chesnoiu a avut luni, 27 decembrie 2021, o întrevedere cu E.S. David Saranga, ambasadorul Statului Israel.

Dialogul celor doi oficiali a fost centrat pe intensificarea colaborării dintre România și Israel în domeniul irigațiilor și al combaterii deșertificării, sectoare în care Statul Israel are o vastă experiență.

Ministrul Adrian Chesnoiu și-a exprimat deschiderea pentru o colaborare în acest domeniu între specialiștii din cele două state, subliniind că sunt necesare lucrări de modernizare atât la nivelul infrastructurii de îmbunătățiri funciare existente, cât și pentru extinderea sistemului de irigații pe noi suprafețe agricole.

”Creșterea suprafețelor irigate, în paralel cu investițiile pentru combaterea deșertificării, reprezintă o prioritate a mandatului meu. Am alocat fondurile necesare, în bugetul pentru anul 2022, pentru accelerarea investițiilor în infrastructura de irigații, precum și în sistemul antigrindină și de creștere a precipitațiilor, obiective esențiale pentru creșterea producției agricole”, a afirmat ministrul Agriculturii.

E.S. David Saranga și-a manifestat disponibilitatea ca, în perioada următoare, să aibă loc schimburi de experiență și bune practici  la nivel de experți, prin organizarea unor seminarii on-line și vizite de lucru în Israel și în România.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a vizat simplificarea procedurii de acreditare a unor abatoare kosher, pentru a crește accesul pe piața din Israel a  cărnii și produselor agroalimentare provenite din fermele românești.

„Pentru mine este important să reducem deficitul balanței comerciale cu produse agroalimentare. România produce mai multă materie primă decât consumă și consider că este necesară o strategie clară pentru procesare, astfel încât să exportăm mai multe produse finite, de calitate, și mai puțină materie primă”, a declarat ministrul Chesnoiu.

Digitalizarea în sectorul agricol, colaborarea în cercetarea agricolă și atenuarea efectelor schimbărilor climatice asupra agriculturii și mediului rural au fost alte teme abordate în cadrul discuțiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*