Instant Factoring devine prima companie de factoring din România care primește finanțare de la Fondul European de Investiții

Cristian Ionescu

Instant Factoring a devenit prima instituție financiară de tip fintech și companie de factoring care beneficiază de finanțare de la Fondul European de Investiții (EIF) prin intermediul programului Capacity Building Investments, dedicat sprijinirii sectorului de microfinanțări și antreprenoriat social.

Finanțarea oferită fintech-ului, acordată în urma unui proces de selecție extrem de riguros, care a implicat îndeplinirea unor criterii stricte de eligibilitate, consolidează poziția Instant Factoring ca jucător profesionist pe scena europeană și internațională. Totodată, transmite un mesaj puternic către întreaga piață financiară, arătând că Instant Factoring este un partener de încredere pentru investitorii strategici.

O finanțare aprobată de Fondul European de Investiții, cea mai importantă instituție europeană de finanțare de tip fond, reprezintă o validare majoră a competențelor manageriale și a profesionalismului companiei.

„Suntem onorați că Instant Factoring este prima instituție financiară de tip fintech și companie de factoring din România care primește finanțare din programul InvestEU, administrat de European Investment Fund (EIF). Această finanțare nu doar că validează misiunea noastră de a sprijini companiile mici și foarte mici, subfinanțate și subbancarizate, dar confirmă și angajamentul nostru de a implementa cele mai înalte standarde de management și guvernanță”, a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

Dezvoltarea echipei și deschiderea de noi sucursale

”Procesul riguros de selecție și îndeplinirea criteriilor stricte impuse de EIF reflectă calitatea și profesionalismul echipei noastre. Fondurile vor fi utilizate pentru extinderea capacității operaționale, deschiderea de noi sucursale, dezvoltarea echipei de vânzări și investiții în tehnologie și software. Acest sprijin ne va permite să creștem capacitatea de împrumutare și să servim mai bine nevoile clienților noștri, contribuind semnificativ la dezvoltarea economică a României”, a adăugat Cristian Ionescu.

În ceea ce privește deschiderea de noi sucursale, CEO-ul Instant Factoring a precizat că vizează expansiunea în regiunile Transilvania și Moldova.

Această finanțare reprezintă un pas important în colaborarea dintre Instant Factoring și Fondul European de Investiții, deschizând calea pentru noi oportunități de creștere și dezvoltare pe termen mediu și lung.

”Suntem încrezători că acest parteneriat va continua să se dezvolte și va avea un impact pozitiv durabil asupra pieței financiare și a economiei în general” – Cristian Ionescu.

„Prin acordul semnat astăzi, Instant Factoring își va spori atât capacitatea de creditare, cât și capacitatea instituțională de a deservi micro și micile companii din România, contribuind la stimularea creșterii economice în regiune. Odată cu creșterea presiunii asupra resurselor financiare ale UE, provocarea este să ne punem capitalul să funcționeze efectiv și eficient, pentru a ne asigura că sprijinul nostru ajunge la cei mai mici actori din economie.”, a declarat directorul executiv al FEI, Marjut Falkstedt.

Instant Factoring, un business sustenabil cu un mare potențial de creștere și dezvoltare

Condițiile pentru acordarea finanțării au fost extrem de riguroase, pornind de la analiza misiunii și a impactului social, a standardelor de calitate și management, precum și validarea impactului asupra clienților. Reprezentanții EIF au desfășurat întâlniri directe cu clienții Instant Factoring pentru a valida cu aceștia necesitatea și eficiența soluțiilor financiare oferite de companie.

În plus, Instant Factoring a aderat la codul de bune practici al Microfinancing Institutions, elaborat de Comisia Europeană, și este în curs de evaluare pentru conformitate. În procesul de verificare, compania a participat la programe de asistență tehnică oferite de diverse instituții afiliate European Investment Fund și European Investment Bank, asigurând implementarea celor mai riguroase standarde din industria microfinanțării.

Nu în ultimul rând, Instant Factoring a demonstrat, pe parcursul procesului de selecție, că este un business sustenabil cu un mare potențial de creștere și dezvoltare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*