Instant Factoring, desemnată cea mai bună platformă de factoring digital din Europa Centrală și de Est pentru al treilea an consecutiv. Compania are o creștere de 43% în 2023

Cristian Ionescu

Instant Factoring a câștigat, pentru al treilea an consecutiv, premiul pentru cea mai buna platformă de factoring digital din Europa Centrală și de Est. Premiul a fost acordat de SME Banking Club Europe și i-a fost înmânat lui Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Cracovia, în Polonia.

Fintech-ul românesc de micro-finanţare a companiilor mici şi mijlocii a câștigat premiul pentru cea mai bună platformă de factoring și în acest an, pentru a 3-a oară consecutiv, la categoria instituțiilor financiare-nonbancare, alături de SMEO, o soluție de factoring digital din Polonia.

“Premiul este un semn de recunoaștere pentru toată munca grea depusă de echipa noastră. Dedic acest trofeu echipelor din România și Serbia care lucrează zi și noapte pentru a menține clienții mulțumiți și pentru a-i ajuta să ajungă la nivelul următor”, a declarat Cristian Ionescu în cadrul evenimentul desfășurat în Cracovia.

În 2023, Instant Factoring a împlinit 5 ani de activitate în România, demonstrând în fiecare an că este o soluție extrem de utilă pentru antreprenorii care au nevoie de finanțare pentru firmele lor. În această perioadă au avut nevoie cu precădere de finanțare firmele ce activează în domeniul transporturilor, construcțiilor, comerțului cu ridicata și amănuntul, producției mici și serviciilor prestate întreprinderilor.

“În afară de accesul rapid la cash, ceea ce poate fi esențial pentru IMM-uri, factoringul mai are un avantaj important: componenta digitală. Faptul că un antreprenor poate să încarce facturile emise către clienți într-o platformă online, fără să fie nevoit să facă drumuri sau să se împiedice de birocrație și să încaseze banii în maxim o zi, ne arată că piața serviciilor financiare a evoluat și încearcă să găsească soluții pentru toți cei care fac economia românească să funcționeze. Asta încearcă și echipa Instant Factoring să facă zi de zi, să inoveze și să facă mai ușoară viața antreprenorilor de la noi din țară”, a afirmat Cristian Ionescu.

Peste 800 de antreprenori au apelat la Instant Factoring în 2023

Anul acesta, Instant Factoring a finanțat peste 800 de clienți, suma totală ridicându-se la 250 de milioane de RON.

“Anul 2023 ne-a arătat, mai mult ca niciodată, cât de multă nevoie de finanțare este în zona IMM-urilor. A fost cu siguranță un alt an provocator pentru afacerile mici și mijlocii din România și suntem mândri să fim o parte importantă din evoluția lor. În ceea ce privește finanțările pe care le-am oferit, anul acesta am ajuns la 50 de milioane de euro, o creștere de 43% față de anul trecut”, a explicat Cristian Ionescu. 

Instant Factoring: cifre de impact social în anul 2023

Anul acesta, din totalul clienților finanțați, 33% au în acționariat persoane tinere, cu vârsta sub 35 de ani, 22% din companiile finanțate au fost start-up-uri, iar 34% sunt companii din zone rurale. De asemenea, 34% din companiile care și-au  finanțat facturile cu ajutorul Instant Factoring au în conducere femei.

“În primele 11 luni ale anului 2023 am acordat 14.923 de împrumuturi. Este o cifră mare, care înglobează efortul întregii echipe Instant Factoring, care și în 2024 va face tot posibilul să fie parte activă din scena antreprenoriatului din România. Avem planuri mari și sunt convins că vom reuși să demonstrăm, cu fiecare an care trece, că rămânem un partener esențial în drumul spre succes al firmelor de la noi din țară”, a adăugat Cristian Ionescu.

Factoringul, o soluție 100% digitală la îndemâna fiecărui antreprenor din România

Factoringul este o soluție de finanțare alternativă care oferă antreprenorilor posibilitatea de a încasa facturile emise înainte de termenul de plată. Mecanismul este simplu și se desfășoară 100% online, antreprenorii reușind astfel să depășească situațiile de criză, dar și să investească în dezvoltarea afacerii lor.

Instant Factoring a apărut ca răspuns la nevoia micro-companiilor și micilor antreprenori din România de a avea acces la surse rapide și flexibile de finanțare a activității curente, cum ar fi plata la timp a furnizorilor, a salariaților, a taxelor și impozitelor sau onorarea unor comenzi noi. Cu ajutorul tehnologiei, Instant Factoring oferă companiilor acces la bani în momentul în care au nevoie să-i folosească, printr-un proces 100% online.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*