Instant a închis prima rundă de finanțare în mai puțin de o săptămână și a atras investiții de 300.000 de euro

FOTO Pixabay.com

Instant.ro, prima platformă din România bazată pe AI care intermediază vânzări de mașini second-hand, închide prima rundă de finanțare și atrage investiții de 300.000 de euro de la mai mulți investitori. Runda de finanțare, de tip seed, s-a încheiat în mai puțin de o săptămână și plasează valoarea companiei la 2 milioane de euro, în prezent.

Finanțarea atrasă a presupus vânzarea a 15% din acțiuni și a adus în companie investitori strategici ce vor contribui la dezvoltarea platformei cu know-how și expertiză specifică pe mai multe verticale de extindere.

Fondurile atrase vor accelera scalarea și extinderea modelului de AI pentru automatizarea și eficientizarea procesului de vânzare – cumpărare de mașini la nivel național.

Investițiile atrase și rapiditatea cu care a fost închisă prima rundă de finanțare a reconfirmat potențialul Instant.ro, o platformă unică în România. Dinamica procesului de finanțare a validat viziunea și rezultatele în cele 4 luni de la momentul lansării proiectului și oferă premisele unei creșteri accelerate.

Următorii pași pentru Instant.ro vizează creșterea platformei și popularizarea serviciilor în rândul publicului țintă. Compania își propune extinderea rețelei de dealeri parteneri, concomitent cu consolidarea poziției pe piață. Totodată, va continua dezvoltarea și optimizarea noilor funcționalități, pentru a rămâne în zona de inovație și a oferi utilizatorilor Instant.ro o experiență continuu îmbunătățită.

Compania își propune menținerea unei rate lunare de creștere de peste 30% a numărului de utilizatori activi în platformă.

Pe parcursul celor 4 luni de la lansare, platforma Instant.ro a ajuns la un trafic lunar de 30.000 de utilizatori activi. Aceștia generează peste 100.000 de vizualizări de pagină și petrec, în medie, peste 2 minute pe site.

Instant.ro a stabilit deja colaborări cu peste 10 din cei mai mari dealeri auto din România. Printre aceștia: Țiriac Auto, Automobile Bavaria și Auto Bias.

Platforma a generat, până acum, peste 3.000 de anunțuri de vânzare și peste 600 de lead-uri calificate de vânzare sau cumpărare de automobile rulate.

Ce face Instant.ro

Platforma Instant.ro permite tranzacționarea autoturismelor rulate, pe baza prețului corect calculat aproape instantaneu și propus de softul de inteligență artificială.

Instant.ro utilizează inteligența artificială, în primul rând, pentru generarea estimărilor de preț (Machine Learning), precum și a textelor și imaginilor, folosind Large Language Models, și integrează tehnologii de Computer Vision pentru analiza documentelor și a pozelor cu autoturismul.

Integrarea inteligenței artificiale oferă un plus de încredere întregului proces de tranzacționare, Instant.ro propunând prețul corect cu o acuratețe de 96%. Timpul de vânzare al unei mașini second hand este redus, astfel, de la o medie de 90 de zile, în prezent, la aproximativ 48 de ore pentru vânzarea pe loc și 14 zile pentru vânzarea prin licitație sau pe piața online.

Platforma se adresează celor care vor să vândă și să cumpere rapid mașini online, la un preț corect. Instant.ro are parteneriate cu mai mulți dealeri auto, între care Țiriac Auto Rulate și Automobile Bavaria. Numărul dealerilor va ajunge la 15 – 20, până la sfârșitul anului, cu acoperire națională.

Pe platforma Instant.ro pot fi tranzacționate mașini produse începând cu 2013.

Cum funcționează Instant.ro

Proprietarii de autoturisme second-hand care vor să tranzacționeze pe Instant.ro adaugă în platformă datele mașinii (marca și modelul, anul de fabricație, numărul de kilometri parcurși, motorizarea etc.). Pe baza informațiilor oferite de vânzători, corelate cu  alte 2 milioane de anunțuri de referință, Instant.ro calculează și propune prețul corect cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

În continuare, utilizatorii Instant.ro pot alege una din cele 3 opțiuni de vânzare a mașinii:

  1. Instant: platforma Instant.ro va cumpăra mașina pentru prețul afișat, după verificarea tehnică a mașinii,  un serviciu gratuit pus la dispoziția vânzătorilor;
  2. Prin licitație: vânzătorul poate lista mașina în licitație pentru dealerii autorizați parteneri Instant.ro;
  3. Pe piața liberă: dacă vânzătorul este dispus să aștepte, poate pune mașina la vânzare către alte persoane fizice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*