Ie Clothing: Creștere de 18% a cifrei de afacere în 2022 și planuri de extindere internațională

Iulia Ghenea si Emilia Tudoran Hotescu. FOTO Sunday PR

În artă și în industria luxului e foarte importantă povestea din spatele fiecărui obiect. Standardizarea, care a luat cu asalt ultimii ani, începe să-și piardă din forță, deoarece oamenii au înțeles că frumusețea unui produs stă și în autenticitatea care îl însoțește. Acesta este și motivul pentru care cifra de afaceri a brandului IE Clothing are o evoluție constantă de la an la an.

”În ciuda tuturor factorilor externi care au îngreunat vânzările în toate domeniile, dar și la nivel global, anul 2022 a venit cu o creștere atât online cât și offline. Estimăm că la final de 2022 vom încheia cu cifra de afaceri de 650.000 lei, față de aproximativ 550.000 a anului anterior, iar pentru 2023 avem obiective mari și frumoase.” a declarat Iulia Ghenea, Co Fondator Ie Clothing.

IE Clothing a pornit în 2014 din pasiunea a două tinere absolvente ale Facultății de Artă decorativă și Design și este o poveste despre păstrarea valorilor tradiționale, dedicare și haine create cu multă migală. Creșterea brandului a avut loc firesc și a pornit cu un atelier de creație, urmat ulterior de crearea site-ului ie-clothing.ro pentru a ajunge la un număr cât mai mare de persoane.  Cu o valoare medie a coșului de cumpărături de 3000 – 3500 de lei, tinerele designer au planuri mari de dezvoltare pentru anul următor și estimează o creștere a vânzărilor, datorate lansării pe piața internațională de fashion.

Iulia Ghenea și Emilia Tudoran-Hotescu privesc cu încredere spre viitor și preconizează că în anul 2023 să crească business-ul și în afara hotarelor și să ajungă la cifra de afaceri de 800.000 lei.

”Noi avem deja comenzi din afara României, de la clienți care fie au găsit site-ul pe net, fie sunt oarecum clienți pasionați de costume tradiționale din anumite țări/regiuni, însă vrem ca expansiunea noastră cross-border să fie susținută de o strategie de vânzare mult mai amplă și să ajungem la un număr cât mai mare de clienți.” a menționat Emilia Tudoran-Hotescu, Co Fondator Ie Clothing.

Printre produsele cel mai cumpărate din magazinul IE Clothing, bluza stilizată se află în topul vânzărilor. Este produsul cel mai extravagant și ușor de inserat în garderoba oricărei femei. Pantalonul este urmatorul produs preferat de clienții IE Clothing, iar accesoriile precum gulere, manșete, diademe sau mănuși sunt produsele ideale atunci când cineva dorește să facă un cadou deosebit pentru o persoană specială.

În ceea ce privește planurile de viitor, tinerele antreprenoare au obiective clare și printre ele se numără o nouă colecție IE Clothing cu produse versatile, din materiale speciale, țesături naturale, lucrate manual și inspirate bineînțeles din portul tradițional românesc. Însă, foarte important, au în plan distribuirea produselor IE Clothing în boutique-uri multibrand și extinderea brandului la nivel internațional, astfel încât produsele lor să ajungă la cât mai multe persoane.

”Din experiența de la începutul anului 2022 de la Expo 2020 Dubai unde am reprezentat România cu produse și workshopuri IE Clothing, am văzut interesul străinilor pentru produse speciale, aprecierea lor pentru lucrurile lucrate manual cu detalii prețioase, realizate cu multă migală. Publicul a apreciat enorm ideea de a promova tradiția și cultura noastră românească și asta ne-a încurajat să ne dorim să fie pe lista noastră de clienți. Acesta este unul dintre motivele pentru care intenționăm să ne extindem internațional cu mai multă forță în 2023.  ” a completat Iulia Ghenea.

Piesele vestimentare pot fi găsite atât în showroom-ul fizic, cât și în shop-ul online ie-clothing.ro Clientele pot veni în atelier unde sunt sfătuite chiar de cele două fondatoare, dar consilierea poate fi realizată și pe site, la secțiunea de personalizare a produselor.

Black Friday la IeClothing te așteaptă cu surprize la fiecare comandă. Între 11 și 20 noiembrie 2022, pe Ie-Clothing.ro la orice comandă plasată pe site ai un cadou la alegere în valoare de 700 RON.

IE Clothing este un brand românesc de confecții pentru femei, ale căror produse sunt semnate de creatoarele de modă Iulia Ghenea și Emilia Tudoran-Hotescu, absolvente ale Universității Naționale de Arte din București cu specializarea în Strategii de modă și costume.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*