Guvernul a decis operaționalizarea Comitetului pentru finanțe publice locale

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării. FOTO Ministerul Dezvoltării

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, o Hotărâre pentru modificarea și completarea HG nr. 595/2007 privind funcționarea și atribuțiile Comitetului pentru finanțe publice locale.

“Această decizie are rolul de a operaționaliza Comitetul pentru finanțe publice locale, având în vedere solicitările structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale, precum și faptul că toate actele normative cu impact economic, financiar și fiscal asupra activității administrației publice locale trebuie avizate de acest comitet”, a menționat ministrul Cseke Attila.

Astfel, actul normativ stabilește, printre atribuțiile Comitetului, analizarea modului de aplicare a prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, precum și formularea de recomandări pentru modificarea sau completarea legii.

De asemenea, se modifică modalitatea de desemnare a reprezentanților structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale întrucât acestea au moduri de organizare și atribuții diferite ale organelor de conducere, conform statutelor proprii.

“Totodată, se modifică modalitatea de constituire a Comitetului, prin prezența a două treimi din numărul membrilor în funcție, și se prevede posibilitatea de a lua hotărâri cu majoritate simplă întrucât, până acum, acestea erau luate prin consensul tuturor membrilor, ceea ce a condus la un blocaj în luarea deciziilor” – a mai precizat ministrul dezvoltării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*