Freshful by eMAG aduce consumatorilor din București și împrejurimi fructe cu gust “Din Livadă”

FOTO GRF+

Inspirați de preferința consumatorilor pentru produse proaspete, savuroase și locale, Freshful anunță extinderea proiectului from farm to fork “Din Grădină” către zona de fructe autohtone și introduce în platforma Freshful.ro: “Din Livadă”.

Porniți în căutarea fructelor cu gust, echipa Freshful s-a oprit în bazinul pomicol Voinești, unul dintre cele mai productive bazine pomicole din România, unde cresc și rodesc meri, peri și pruni, încă din 1959. Aici, pomicultorii se asigură ca fructele locale să fie atent cultivate, culese și transportate.

Atestate ca „produs montan”, fructele “Din Livadă”, de la soiuri de mere românești cu tradiție – Frumosul de Voinești, Crețesc, Renet, la soiuri iubite de consumatori – Jonathan, Idared, Florina, Granny Smith, Golden, sau perele Abbate, Lucas, Kaiser și Cure, vor ajunge de la Văleni în depozitul Freshful din Ștefăneștii de Jos și apoi direct pe masa a peste 55.000 de clienți.

“Când clientul Freshful cumpără produse ultra-proaspete, le caută pe cele cu valoare adăugată. Mai mult, e atent la sezonalitate, proveniență, diversitate și gust excepțional. Legumele și fructele conduc în topul preferințelor clienților noștri, de aceea am extins proiectul “Din Grădină” – dedicat legumelor de la Băleni, cu o nouă ediție cu fructe din Văleni, Dâmbovița: “Din Livadă”. Pe termen lung, ne dorim să atragem cât mai mulți fermieri și producători români în platforma Freshful alături de care să ajungem la peste 1 milion de gospodării din București și Ilfov cu o ofertă proaspătă și echilibrată”, afirmă Ciprian Tănăsescu, Business Unit Manager UltraFresh, Freshful by eMAG.

“Zona este recunoscută în toată țara pentru tradiția în pomicultură, iar pomii din livezile noastre sunt crescuți în marea lor majoritate în sistem clasic, unii dintre ei având și 40-50 de ani. Sunt grădini pe care le-am moștenit de la părinți, am folosit și toate cunoștințele dobândite de-a lungul anilor și încercăm, cu fiecare cutie, să le aratăm oamenilor ce înseamnă fructele cu gust. Livezile noastre arată și curtea bunicilor, cu iarbă pe jos, cu pomi tineri și maturi, pe care eu îi știu de când eram copil și sunt mândru că trimitem către Freshful fructe din copacii pe care îi culeg an de an, pentru că știu exact cum i-am crescut. Pomii maturi au rădăcini adânci, ceea ce înseamă că găsesc hrană cât mai diversă și nu e nevoie de îngrășăminte chimice pentru ca ei să dea rod bogat”, povestește Viorel Cigăran, inginer horticultor și pomicultor din tata-n fiu, care s-a născut în Văleni, a făcut facultatea de horticultură și astăzi are șapte livezi moștenite din familie sau cumpărate de-a lungul anilor.  

Fructele, cu adevărat gustoase, dulci și hrănitoare vor fi livrate în ambalaje personalizate din carton reciclabil, în condiții optime de temperatură, pentru a ajunge mereu proaspete la clienți, alături de celelalte cumpărături săptămânale.

Pentru a cunoaște îndeaproape proiectul și bunătățile pe care le produce, Radu Dumitrescu – Master Chef și ambasador Freshful by eMAG, a mers la Văleni să încerce fructele care vor ajunge în cutiile “Din Livadă”. A început cu Frumosul de Voinesti, a continuat cu Florina, Idared, Jonathan, Golden, Crețesc și Renet, simțindu-se în fiecare moment ca la o degustare de vinuri, unde gustând fructele repede, una după alta, a putut să aprecieze particularitățile fiecăreia: aciditate, dulceață, textură, suculență, culoare etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*