FOTO VIDEO Cât costă o vacanță în Ammouliani, insula din Grecia cu 22 plaje, în care proprietarii hotelurilor și ai restaurantelor lucrează împreună pentru experiențe de neuitat

Vedere din Ammouliani. FOTO Liliana Boioglu

O insulă în care oamenii de afaceri din turism știu să se promoveze, dar să se și ajute reciproc. Așa poate fi descrisă Ammouliani. Proprietarii de business-uri de acolo au învățat că doar împreună pot să câștige.

Turistul român care se gândește la o vacanță exotică are ocazia să ajungă în Ammouliani, din București, în mai puțin de 10 ore, cu mașina. Traseul este unul ușor de parcurs. Prima grijă a șoferului este vinieta de Bulgaria. Prețul pentru o săptămână este de 15 leva, iar pentru o lună, achiți 30 leva. Asta în cazul în care vrei să stai în Grecia mai mult de 7 zile. Plata se poate face online, direct pe site-ul oficial al companiei de drumuri din Bulgaria.

Combustibilul este puțin mai ieftin în Bulgaria, iar trecerea prin punctele vamale este rapidă. Odată ajunși la granița cu Grecia nu trebuie să vă faceți griji pentru vinietă. Grecii au un sistem foarte bine pus la punct de taxare la intrarea sau ieșirea de pe autostradă, așa că poți să achiți taxele de 90 cenți până la 2 euro direct cu cardul.

Ammouliani are hoteluri multe și pentru toate gusturile. Jurnaliștii BizPLUS au vizitat mai multe locații deosebite.

Sunrise este unul dintre cele mai frumoase hoteluri, cu vedere la mare și o grădină de invidiat. Katerina Tsakni, managerul acestei unități, mărturisește că numărul românilor a crescut foarte mult în ultimii ani. Turiștii apreciază curățenia unității, micul dejun bogat, dar mai ales personalul amabil.

“Hotelul nostru are 46 camere superioare sau standard. Totul este recent renovat. Micul dejun este de tip bufet, cu produse specific grecești. Brânza, măslinele, roșiile sunt din Halkidiki, iar mierea e adusă de la Muntele Athos. Totul este făcut cu dragoste”, a declarat, pentru BizPLUS, Katerina Tsakni, managerul Hotelului Sunrise din Ammouliani.

Prețul unei camere duble cu vedere la mare, pornește, la hotelul Sunrise de la 78 Euro, pe capetele de sezon. Marele avantaj al insulei Ammouliani este că vara ține aici până în Octombrie și sezonul începe din nou din aprilie.

Hotelierii din insulă nu servesc decât micul dejun. Înțelegerea cu proprietarii de restaurante a fost făcută pentru ca toți să beneficieze de pe urma turismului.

Dacă preferi un hotel boutique cu decorațiuni hand-made și o mâncare ca la mama acasă, atunci poți alege Thalassa Hotel. Picturile, lustrele, podoabele de pe rafturi și chiar și curtea locației sunt toate create de mama proprietarului, iar mâncarea este delicioasă. Prețurile de aici pornesc de la 61 Euro pentru o cameră dublă, pe final de sezon.

Ammouliani are și hoteluri sau pensiuni care îți pot oferi gusturi locale. Hotel Arhontiko are un bar la parter unde poți să te bucuri de o cafea grecească și o prăjitură cu alune și ananas sau să cumperi un suvenir lucrat manual de la magazinul artizanal al Christinei, proprietara locației.

“Hotelul nostru are 15 camere. Avem duble, triple și apartamente, așa că putem să găzduim și familii întregi. Turiștii pot beneficia de produse de la bar sau să se bucure de micul dejun servit cu produse locale, hand-made”, a declarat Christina Siropoulou, managerul Hotelului Arhontiko.

Punctul special de atracție al insulei Ammouliani sunt plajele. Ai peste 22 plaje gata să îți încânte privirea și să te ajute să beneficiezi de o vacanță de vară superbă. Cele mai multe dintre ele sunt amenajate, iar la câțiva pași de șezlong ai și un bar.

Fie că mergi la Savana Beach Bar, la plaja Megali Ammos, Karagatsia sau Banana Beach, toate vor căpăta un loc aparte.

Seara, cina te așteaptă cu fructe de mare, pește sau tradiționalul Gyros. Farotaverna are cele mai apreciate mâncăruri proaspăt pescuite din mare, iar la Ellenaras poți să guști un Souvlaki sau un Gyros. Ambele restaurante oferă o priveliște deosebită asupra portului. Un gyros costă 3,7 euro, iar un platou cu fructe de mare nu depășește 20 euro.

Amatorii de cumpărături au ocazia să viziteze Prikonisos, magazinul de bijuterii, suveniruri și vin al familiei Martigakis. Locația se află pe principala arteră comercială a insulei, în imediata apropiere a portului turistic.

În Ammouliani ai posibilitatea să faci excursii pe mare sau să vizitezi zonele istorice și culturale din jur. O plimbare de o zi cu șalupa costă de la 50 la 80 Euro, iar biletul de vapor spre muntele Athos ajunge la aproximativ 30 euro, cu plecare din Ammouliani sau Ouranoupolis.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*