Florin Spătaru: “Am solicitat constituirea unui task force la nivelul Ministerului Economiei care va gestiona efectele conflictului din Ucraina asupra anumitor segmente industriale din țara noastră”

Florin Spătaru. FOTO Ministerul Economiei

Ministerul Economiei, prin intermediul Direcției Politici Industriale și Competitivitate, organizează joi, 10 martie, o primă întâlnire în cadrul unui task force cu reprezentanți din sectoarele industriale cu aport semnificativ la PIB-ul României, impactate de conflictul militar dintre Ucraina și Federația Rusă, atât din perspectiva sancțiunilor impuse cât și din perspectiva imposibilității asigurării fluxului de produse la trecerile de frontieră.

„Imediat după anunțul UE referitor la sancțiunile impuse Federației Ruse ne-am îndreptat atenția către industrie și am cerut urgent o analiză a impactului conflictului Rusia-Ucraina asupra ramurilor industriale din România din perspectiva relațiilor comerciale, respectiv contracte de furnizare și prestări de servicii cu parteneri din Ucraina, dar și din Federația Rusă. Având în vedere că cel puțin 3 sectoare industriale au semnalat efecte majore asupra activității desfășurate pe teritoriul României, am decis constituirea unui grup de lucru astfel încât impactul negativ asupra economiei să poată fi gestionat din timp și să putem veni cu soluții pentru sprijinirea industriei care are deja de suferit din cauza conflictelor militare de la graniță”, a afirmat ministrul Florin Spătaru.

Întreruperea fluxului de materii prime, în ceea ce privește atât importul cât și exportul, creează dificultăți în lanțurile de aprovizionare ceea ce generează un impact major, multiplicator asupra unităților de producție din România. Tranzitul de materii prime și produse (import/export) pentru/dinspre Federația Rusă, fie aerian, terestru sau naval este perturbat atât din perspectiva contextului sancțiunilor precum și riscului din zonele de conflict.

Segmentele industriale care au comunicat deja către Ministerul Economiei un impact major asupra producției sunt industria auto, a mobilei și metalurgică.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*