Ediție istoricã Fidelis: Cea mai mare sumã investită în cadrul unei emisiuni

Marcel Boloș. FOTO MIPE

În cea de-a doua ediție a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024, desfãșuratã de Ministerul Finanțelor în parteneriat cu Morning Glory și Rock FM, au investit 1.626 donatori, un numãr record, depãșind toate edițiile anterioare. Suma investitã de aceștia a fost de peste 266 milioane lei, cea mai mare sumã de la lansarea parteneriatului cu Rock FM.

„Cea mai recentã emisiune Fidelis stabilește noi standarde în ceea ce privește investițiile în titluri de stat. Aceastã performanțã este o dovadã a încrederii pe care investitorii o au în economia noastrã. Prin canalizarea acestor resurse financiare cãtre investiții strategice, deschidem drumul cãtre o bunãstare durabilã pentru toți concetãțenii români. În ceea ce privește tranșa pentru donatori-investitori, de fiecare datã când credem cã nu ne mai pot surprinde vin și ne demonstreazã cã ne pot depãși orice așteptare: peste 9.000 vieți salvate în primele patru luni ale anului”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Cei 1.626 donatori de sânge, care s-au alãturat campaniei „România are sânge de rocker, acum și de investitor” în perioada 8-17 aprilie 2024, au beneficiat de tranșa specialã cu cea mai mare dobândã oferitã în cadrul acestei ediții, de 7%, pentru achiziția de titluri de stat emise în lei, cu scadențã la un an.
Potrivit specialiștilor Centrului de Transfuzie Sanguinã București, sângele donat de cei 3031 de donatorii-investitori ai celor douã ediții din 2024 vor salva 9093 de vieți.
Investiții de aproape 3,2 miliarde lei în ediția II a FIDELIS din acest an
Suma totalã investitã a fost de peste 3,197 miliarde lei, depãșind cu peste 100 de milioane lei ediția record din aprilie 2023. Emisiunile în euro au fost cele mai accesate în cadrul acestei ediții, cu un total de peste 383,630 milioane euro, echivalentul a 1,918 miliarde lei.
Astfel, emisiunea în euro cu scadența la 1 an și dobânda de 4%, a avut un total de peste 254,791 milioane de euro, echivalentul a 1,273 milioane lei, plasați în cele 3.586 de ordine. A doua emisiune în euro, cu scadența la 5 ani și dobânda de 5%, a avut un total de peste 128,839 milioane euro, echivalentul a 644,196 milioane lei, plasate în 3.641 ordine.
În ceea ce privește emisiunile în lei, investitorii au plasat peste 1,012 miliarde lei, în 8.068 de ordine. Emisiunea de titluri de stat în lei cu scadențã de 1 an și dobânda de 6% a avut un total de peste 634,485 milioane lei. Emisiunea de titluri de stat în lei cu scadențã de 3 ani și dobânda de 6,85% a avut un total de peste 378,353 milioane lei.
Cei care investesc în titlurile de stat FIDELIS se bucurã de facilitãți precum:

posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, primind dobândã aferentã perioadei de deținere;

câștigurile cumulate din dobânzi și profituri sunt neimpozabile;

flexibilitate în administrarea și diversificarea portofoliului.

Valoarea nominalã a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*