E.ON înființează o nouă filială, E.ON One, care va reuni toate soluţiile digitale pentru utilități

FOTO StartupStockPhotos

Digitalizarea reprezintă unul dintre fundamentele sistemului energetic al viitorului. Odată cu înființarea E.ON One, în calitate de integrator digital pentru sectorul energetic, țelul este clar: oferirea tuturor soluțiilor relevante dintr-o singură sursă. Compania va reuni toate soluțiile digitale pentru utilități, pentru a permite sectorului energetic să dezvolte rețele inteligente, iar consumul de energie să devină mai sustenabil.

„Tranziția energetică este mai urgentă ca oricând, iar soluțiile digitale reprezintă unul dintre răspunsurile principale la complexitatea în continuă creştere a sistemului energetic. Milioane de gospodării, aparatura acestora și afacerile au nevoie să fie conectate la rețeaua electrică în cadrul unui sistem energetic tot mai descentralizat. E.ON One vine în sprijinul clienților în acest parcurs, aceștia putând alege dintr-un portofoliu de soluții digitale dezvoltate şi implementate cu succes de E.ON, care au fost deja aplicate pe scară largă în Germania și Europa”, spune Victoria Ossadnik, membră a Consiliului Director al E.ON, responsabilă cu digitalizarea.

Sectorul energetic al Europei trebuie să se schimbe într-un ritm nemaivăzut până acum. E.ON One îi ajută pe operatorii de rețele de distribuție în această transformare prin oferirea unei reflectări digitale a rețelei prin intermediul tehnologiei, așa după cum ajută și Stadtwerke furnizorii de energie regenerabilă și operatorii de e-mobilitate cu conectarea, coordonarea și optimizarea surselor energetice descentralizate ale acestora. De aceea, E.ON One include și două companii în extindere, gridX și envelio, în fiecare din acestea E.ON deținând pachetul majoritar de acțiuni.

E.ON One se concentrează pe trei domenii care sunt fundamentale pentru o tranziție energetică de succes. În primul rând, pe fondul numeroaselor solicitări de conectare la rețea, fluxurile de energie trebuie menținute în echilibru.

Cu un număr imens de surse de energie descentralizată, maşinile electrice şi pompele de căldură reprezintă o provocare majoră, ce conduce la cel de-al doilea domeniu, operarea rețelelor de energie. Odată cu creşterea volatilităţii reţelelor cu surse de energie regenerabilă integrate și cu provocările suplimentare date de situația actuală, operarea stabilă și fiabilă a rețelelor de distribuție este mai importantă ca niciodată.

„Pentru a soluționa această problemă, E.ON One a dezvoltat Brightfield, un sistem de achiziție de date care asigură monitorizarea în timp real a stațiilor de transformare”, explică Tim van Amstel, care conduce E.ON One împreună cu Stefan Huppertz şi Marco Rummer.

Pentru cel de-al treilea domeniu, concentrat asupra soluțiilor de management energetic, E.ON One oferă un set de soluții care conferă clienților mai multă transparență cu privire la consumul lor și optimizează consumul și generarea de energie în mod automat.

În vederea asigurării celui mai bun sprijin posibil în situația actuală, E.ON One oferă clienților module digitale, care contribuie la economisirea de energie, stabilizarea funcţionării rețelei şi transferă consumul de energie către un moment mai puțin critic (așa numita „aplatizare a curbei de sarcină”) – aceste module sunt oferite fără niciun cost în perioada iernii, între noiembrie și martie, pentru a veni în sprijinul clienților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*