E.ON emite cu succes obligațiuni verzi de 1,5 miliarde de euro, în primele zile din 2024

Bani pentru finanțări. FOTO moerschy
Bani pentru finanțări. FOTO moerschy

E.ON a emis cu succes, în primele zile ale anului 2024, două tranșe de obligațiuni cu un volum combinat de 1,5 miliarde de euro, după cum urmează:

obligațiuni de 750 de milioane de euro cu scadență în ianuarie 2031 și cupon de 3,375%;

obligațiuni verzi de 750 de milioane de euro cu scadență în ianuarie 2036 și cupon de 3,750%.

Directorul financiar al E.ON, Marc Spieker, a declarat: „Odată cu emiterea de obligațiuni de acum, am stabilit o altă piatră de temelie pentru a acoperi nevoile noastre de finanțare pentru 2024. Cererea investitorilor reflectă încrederea continuă în E.ON ca o companie stabilă, orientată spre creștere și investiții. Obligațiunile verzi ne permit să finanțăm proiecte sustenabile care conduc la continuarea decarbonizării sistemelor energetice. Acest lucru subliniază poziția noastră de jucător cheie al tranziției energetice în Europa.”

Tranzacția a atras o cerere mare de investitori, cu un portofoliu de comenzi combinat de peste 4,6 miliarde de euro. Împreună cu prefinanțarea de 1,5 miliarde de euro din august 2023, E.ON a reușit, încă de la începutul acestui an, să asigure părți semnificative din necesarul de finanțare pentru 2024. Veniturile obținute din obligațiunile verzi vor finanța și/sau refinanța proiecte verzi eligibile, așa cum sunt definite în E.ON Green Bond Framework.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*