E.ON a construit, anul trecut, pentru companii partenere 34 de centrale electrice fotovoltaice în valoare de circa 10 milioane de euro

E.ON a construit, anul trecut, pentru companii partenere 34 de centrale electrice fotovoltaice. FOTO E-on

Compania E.ON Energie România a finalizat și predat la cheie, anul trecut, 34 de centrale electrice fotovoltaice pentru tot atâtea companii partenere care activează în diverse ramuri industriale, valoarea totală a proiectelor ridicându-se la aproape 10 milioane de euro.

Construcția centralelor fotovoltaice a presupus instalarea în locațiile partenerilor, situate în 16 județe, a 24.728 de module fotovoltaice pe o suprafață de 59.347 m², echivalentul a circa 8 terenuri de fotbal.

Cu o capacitate instalată însumată de 11,5 MWp, centralele fotovoltaice produc circa 14 GWh de energie electrică regenerabilă anual, cantitate care ar fi suficientă pentru a alimenta circa 11.600 de locuințe.

Centralele PV asigură companiilor partenere un anumit grad de independență energetică și contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu peste 3.200 tone pe an.

„Ne-am propus să fim partenerul preferat al companiilor din România, de orice dimensiuni, mici, mijlocii sau mari, pentru soluții la cheie de eficientizare energetică și decarbonizare. Cele peste 400 de companii care ne-au ales până în prezent ca partener pentru construcția de centrale fotovoltaice arată că suntem pe calea cea bună pentru a ne atinge scopul”, declară Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

De exemplu, pentru Agricola International, din județul Bacău, unul dintre cei mai importanți jucători din industria cărnii, cele patru centrale electrice fotovoltaice construite au o putere totală instalată de 1,998 MWp și produc anual 2,288 GWh de energie regenerabilă, salvând, totodată, circa 718 tone de emisii de CO2.

Pentru Continental Automotive România, din județul Timiș, E.ON a pus în funcțiune un sistem fotovoltaic cu o putere instalată de 655 kWp, format din 1.440 de panouri, care va asigura, anual, circa 715 MWh de energie electrică regenerabilă și o reducere a emisiilor de CO2 cu circa 152 de tone în fiecare an.

Și pentru Agrosel, companie din județul Cluj care activează în sectorului legumicol, E.ON a construit trei centrale fotovoltaice cu putere instalată insumată de 1.146 kWp care generează împreună 1,433 GWh de energie solară pe an, acoperind 45% din necesarul de energie al firmei.

În prezent, compania are în desfășurare alte 18 proiecte similare, compania oferind soluții la cheie, proiectate să corespundă nevoilor și profilului de consum al clienților.

Pe segmentul non-rezidențial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde peste 392 de proiecte finalizate, în valoare totală de 74 milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de peste 104 GWh pe an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 23.000 de tone în fiecare an.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*