Destinațiile preferate de români pentru Sărbătorile de iarnă 2023/2024

Vacanță la munte. FOTO BIBI Touroperator

În acest moment, unitățile de cazare din România se află în focul pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă 2023/2024, fiind puse la punct ultimele detalii pentru ca turiștii să beneficieze de cele mai bune pachete de servicii.

În mod tradițional, românii își mențin preferințele pentru stațiunile balneo și de munte consacrate, ponderea vânzărilor pentru anul în curs fiind de 65% pentru balneo, datorită creșterii interesului pentru turismul de sănătate și al pachetelor de servicii complete și 20% pentru zona de munte.

Topul primelor 3 stațiuni balneo pentru vacanța de iarnă din acest an, în rândul turiștilor BIBI Touring, este reprezentat de Băile Felix, Călimănești Căciulata și Băile Balvanyos, cu o creștere de 17% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce în zona de munte principalele vânzări au fost pe stațiunile Predeal, Poiana Brașov și Sinaia, cu o creștere de 5% până în acest moment. În continuare, interesul pentru rezervările la pachetele pentru Sărbătorile de iarnă este crescut, până pe 30 noiembrie turiștii putând beneficia de reduceri din tariful de bază. Se preconizează o creștere totală de 20% față de anul trecut în ultima etapă – last minute. De asemenea se observă o creștere a interesului turiștilor față de stațiunea Mamaia și Delta Dunării.

”Sărbătorile de iarnă înseamnă pentru mulți români petrecerea concediului în mod tradițional, în stațiunile din România. Hotelierii au lansat pachete atractive, cu multe servicii incluse la tarife competitive. Prețurile medii ale unui sejur la munte au crescut față de anul trecut cu 10%-15%, dar prin sistemul last minute turiști pot beneficia de reduceri până la 30 noiembrie și de prețuri apropiate cu cele de anul trecut.  Ne așteptăm la un număr ridicat de turiși în acest an în perioada minivacanțelor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României,  Crăciun și Revelion , când cel mai probabil mulți români vor dori să petreacă alături de familie, în stațiunile turistice din România”, declară Adrian Voican, președinte Bibi Group4travel.

În funcție de oferta aleasă, oaspeții se pot bucura de acces la centre spa cu piscină interioară sau exterioară încălzită, jacuzzi, saună, săli de fitness, pachete de masă cu demipensiune sau pensiune completă și băuturi incluse,  mâncăruri tradiționale și petreceri tematice cu muzică live,   divertisment pentru cei mici, cadouri etc.

În Predeal, un pachet turistic de 1 decembrie pentru 3 nopți variază între 1.517 lei/pers/sejur la un hotel de 4 stele și 838  lei/pers/sejur pentru un hotel de 3 stele, cu cină tradițională,  în timp ce în Băile Felix, tarifele sunt cuprinse între 1403 lei/pers/sejur la un hotel de 4* cu pensiune completă și băuturi incluse și 911 lei/pers/sejur 3 nopți, pachet cu demipensiune.

De Crăciun, un sejur de 3 nopți în Sinaia variază între 1607 lei/pers/sejur la un hotel de 4 stele, cu masă festivă de Crăciun și cine tradiționale  și 728 lei/pers/sejur la un hotel de 3 stele. Tot de Crăciun, pentru litoral de acestă dată, prețul unui pachet turistic de 3 nopți pentru un hotel de 4 stele este de 1592 lei/pers/sejur , cu demipensiune și acces la spa, cu o reducere de 10% până pe 30 noiembrie.

Pentru Revelion, în Delta Dunării, un pachet turistic variază între 1306 lei/pers/sejur cu cină festivă pentru noaptea dintre ani și acces la toate facilitățile resortului pentru un hotel de 5 stele și 1768 lei/pers/sejur pentru un hotel de 3*, pensiune completă, cu băuturi și foc de tabără. Pentru zona de munte, de Revelion, în Poiana Brașov, tarifele pleacă de la 1415 lei/pers/sejur la o unitate de 3 stele, cu mic dejun și pot ajunge la 5691 lei/pers/sejur cazarea într-o suită cu cine festive, premii, muzivă live și numeroase surprize.

Despre BIBI Touroperator

BIBI Touroperator este unui dintre cei mai importanți touroperatori de pe piața locală specializați EXCLUSIV pentru România. De numele BIBI se leagă implementarea pentru prima dată în România a conceptului “Înscrieri Timpurii”. Bibi Touroperator este parte a grupului BIBI, un brand românesc creat în urmă cu peste 30 de ani, care are activități în domeniile turism și HORECA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*