Cseke Attila: “Am semnat contracte de peste 1 miliard de euro prin PNRR”

Cseke Attila. FOTO Ministerul Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a afirmat că până în prezent au fost semnate contracte de peste 1 miliard de euro prin PNRR.

“Până în prezent, am semnat 437 de contracte, în valoare totală de 5.262.797.951,55 lei, pentru componentele C5 – Valul Renovării, C10 – Fondul Local și C15 – Educație din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)” – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

“Componentele gestionate de Ministerul Dezvoltării, cu finanțare din PNRR, sunt de succes, fapt demonstrat de numărul mare de cereri depuse. Vorbim despre un program transparent, bine pregătit, astfel încât beneficiarii au accesat rapid și eficient fondurile și iată că deja, prin contractele semnate, avem contracte semnate în valoare de peste un miliard de euro”, a subliniat ministrul.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost semnate 178 contracte, în valoare totală de 3.295.772.789,12 lei, pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Pentru Fondul Local, au fost semnate 140 contracte, în valoare totală de 195.266.333,39 lei, pentru realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană.

Pentru construirea de creșe noi și eficiente din punct de vedere energetic, au fost semnate 119 contracte, în valoare totală de 1.771.758.829,04 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*