Cristian Ghinea anunță concursuri corecte pe funcții publice, prin utilizarea aplicației informatice a ANFP

Cristian Ghinea. FOTO MIPE

Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat marți, 24 august, cu Liviu Mălureanu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici un protocol de colaborare prin care va fi utilizată aplicația informatică de extragere automată a subiectelor dezvoltată de ANFP.

MIPE este al treilea minister care se angajează să utilizeze aplicația informatică ANFP prin care subiectele sunt extrase aleator, astfel fiind redusă la minim posibilitatea de fraudare.

„Reforma administrației publice este una dintre reformele esențiale pentru modernizarea României, pe care am inclus-o în Planul Național de Redresare și Reziliență. Unul din pașii către schimbarea radicală a modului de recrutare a funcționarilor publici este accesul pe merit în funcțiile publice, iar aplicația ANFP pune bazele acestui demers. Îl vom aplica deja pentru cele 21 de concursuri ce vor avea loc la MIPE în septembrie”, a spus ministrul Cristian Ghinea.

„Ne dorim concursuri pe bune ceea ce începe cu eliminarea posibilității de fraudare. Ne dorim ca toate ministerele să utilizeze aplicația informatică pe care ANFP o pune la dispoziție și, în curând, acest instrument să devină obligatoriu. În continuare, așa cum este prevăzut în PNRR, vom lansa în 2022 proiectul pilot pentru trecerea la concursurile de tip EPSO”, a spus Liviu Mălureanu, președintele ANFP.

Protocolul de colaborare presupune ca ANFP să pună la dispoziție cu titlu gratuit, de către ANFP, a modulului de extragere a subiectelor de către comisia de concurs pentru ocuparea funcțiilor publice.

Coordonarea aplicării acestui protocol la nivelul MIPE este asigurată de secretarul de stat Marius Vasiliu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*