Consultări între premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini

Marcel Ciolacu. FOTO Guvernul României

Pachetul de măsuri fiscal-bugetare, digitalizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și viziunea Guvernului pentru încurajarea investițiilor străine au reprezentat principalele teme abordate în cadrul consultărilor pe care premierul Marcel Ciolacu le-a avut cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini, desfășurate astăzi la Palatul Victoria.

Primul-ministru a amintit că printre preocupările și marile mize vizate, în acest mandat, de actul guvernamental se înscriu digitalizarea în ritm accelerat a ANAF și reorganizarea Ministerului Finanțelor.

„Vă asigur că suntem hotărâți să mergem până la capăt cu planurile de reformă bugetară asumate. În același timp, este necesar și vrem să combatem evaziunea fiscală și să continuăm măsurile de echitate fiscală”, a reiterat Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu a declarat că invită Consiliul Investitorilor Străini să intre într-un dialog constant cu Guvernul și așteaptă susținerea și ideile Consiliului pentru proiecte de investiții în două zone strategice: industria alimentară și cea a materialelor de construcții.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a convenit instituirea unui mecanism de lucru consolidat între reprezentanții Guvernului și cei ai Consiliului, cu întâlniri regulate la care să participe și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Economiei.

Reprezentanții Consiliului  Investitorilor Străini au apreciat atât perspectiva Guvernului în privința politicii de investiții, cât și propunerea de a avea reuniuni lunare ale  unui grup de lucru mixt.

Totodată, cele două părți au stabilit că va exista dialog în acest format inclusiv pentru a asigura suport și pentru a fi înțelese și puse corect în practică, acolo unde se impune, normele de aplicare ale măsurilor fiscale din zona impozitului pe cifra de afaceri.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*